Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

VZKAZ

14. 10. 2002
3
0
2042
Autor
Floridor

VZKAZ

 

Čekám

Čekám

až tě potkám

v údolí

někde pod skalami

kam sudičky nevidí

co nevidí

nepomluví

 

Zdáš se tichá

rozumná

tak vzácně

až se chce krást...

až se chce pobýt

někde blízko

na místě

které nepřitahuje turisty

äni zvědavce

kde klid

kde ticho

třísní

jen šelest větru

hlasy ptáků

spěch vody

bez konce

ve strouze přes cestu...

(2002)

 

 

 


Floridor
22. 11. 2002
Dát tip
Milá Pošetilá, jsem asi pošetilejší než ty Pošetilá....myslel jsem, že v Tobě nacházím kamarádku na dopisování, ale ne veřejné či poloveřejné. Od čtenářů či obdivovatelů autoři textů asi nemohou tohle očekávat. Nemám s tím totiž zkušenosti. Na vyřizování korepsondence nemám sekretářku a neúčastňuji se autogramiád atd. Ale vlastně vidím asi vše příliš černě. kamarádkou možná už jsi a třeba mi ještě někdy něco napíšeš. Mám alespoň motivaci tvořit. Ahoj Ivan.

Floridor
21. 11. 2002
Dát tip
Milá Pošetilá, nechci, abys mizela ze scény. Můžeš přece mě i jiným zůstat utajená a mít svou schránku, případně občas zveřejnit nějakou básničku na Písmákovi jako mnozí jiní třeba zrovna pod jménem Pošetilá a tak i moje sdělení tobě budou přístupná jen tobě jako jsou od počátku tvoje sdělení dostupná jen mně. A budou moci být mnohem osobnější Nebo to nechceš...?. V tomto tě nechápu. Tak byla míněna moje včerejší připomínka. Uznej, Písmáky nezajímá (asi), co ti píši, když navíc nevědí na co odpovídám...A abych nezapomněl, děkuji za uznání, pokud jde o mou tvorbu. Na jakoukoliv odpověďd se těší Tvůj Floridor.

Floridor
20. 11. 2002
Dát tip
Milá Anonymko 29, děkuji ti za pozdrav a báseň. Jsou milé. Já ti musím odpovídat veřejně, což má své meze...a myslím, že to sem ani nepatří, protože to už není kritika díla. Nezlob se, že jsem to tak napsal. Zkus, pokud chceš to toho paravanu mezi námi trochu strčit, třeba spadne nebo se alespoň nakloní. Jsem zvědavý, to mi věř, nebudu ho rovnat.Třeba z toho bude nová opereta nebo alespoň báseň. Už musím jít, volá mě Matka představená k obědu. A Denisa si chce zopakovat odpoledne duet Mňau, mňau...Tvůj Floridor.

Nuitík
19. 11. 2002
Dát tip
ju, že jako dobrý...*

Floridor
25. 10. 2002
Dát tip
Milá Anonymko 34, konverzace s tebou se mi líbí, je to jako přes trochu děravý paravan. Ostatně v operetě, kde vystupuje i Floridor/Sélestén je takového paravanu použito. Bohužel Floridor nestojí ani na jedné straně, toho se paravan netýká... Floridorovi z operety to nevadí, ale Floridorovi z Písmáka ano, Deniso či Ctihodná Matko představená....Veď mě...Sveď mě....Třeba v tom spěchu poodhalíš tvář... Tvůj varhaník

Floridor
23. 10. 2002
Dát tip
Milý Anonyme či Anonymko 93 chtít krást a krást je rozdíl, nehledě k tomu v poezii se vše nemyslí tak jak se to napíše, odborníci tomu říkají metafora...neboj se, nedám se na zcestí, ale vedle ženy či Ženy, kdož ví...Floridor

Floridor
21. 10. 2002
Dát tip
Milý Anonyme 26, děkuji Ti za zprávu, zase mám o čem přemýšlet... Floridor

clovrdik
16. 10. 2002
Dát tip
pěkná pocitovka ... tebe vždycky rád čtu, páč nezklameš ... TIP

Print
15. 10. 2002
Dát tip
Rád tě tu zase čtu, Floridore!! ***!!!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru