Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Bouřka

17. 10. 2002
4
0
1501
Autor
clovrdka

ať žije asociace představ snoubící se s mou bujnou fantazií:-))) podotýkám, že první odstavec a půl druhého (dvě věty) jsou vyjímečně pravdivé - je to psáno v čekárně ČD na západním nádraží v Ústí nad Labem :-)))

Osamělou čekárnu skromně osvětlují zářivky, za oknem poblikávají barevná světélka vzdálených lamp a do taktu hraje hlučný větrák. Usrkávám z plastikového kelímku capuccino, které mělo být původně čokoládou. Občas vejde do čekárny zbloudilý cestující nebo podivné individuum ptající se na dnešní datum.

 

Na kolejích drncají v pravidelných intervalech vlaky jedoucí od někud někam, cíl cesty neznámý. Ze tmy zahouká lokomotiva a přeruší noční klid. V trávě zašumí vítr a na zem dopadají první dešťové kapky. Náhle rozsvítí tmavou oblohu blesk s ohlušujícím zahřměním.

 

Zvedám se a jdu ke koši vyhodit plastový kelímek. Tak rychle, jak bouřka začala, také skončila. Závidím jí. Ráda bych se  co nejrychleji zbavila té spalující touhy, která se mě zmocnila.

 

Chtěla bych být v JEHO blízkosti, cítit JEHO vůni a dech, co tak krásně hladí po tváři. Mít tak možnost se MU podívat do hladce oholené tváře, hledat v JEHO očích odpovědi na mé palčivé otázky, co mě sužují a pohrávat si s vědomím, že HO mám pro tenhle okamžik jen pro sebe. Po tvářích se mi kutálejí slzy, jejichž chuť je smutně slaná. Srdce mi svírá stesk po NĚM a hořkost vědomí, že mé vyhlídky jsou mizivé.

 

V rádiu kdosi zpívá o tom, jak všechny mosty za sebou v afektu spálí. Je to ten typ nasládlého duetu, který člověka ponoří ještě více do nostalgie dnešního bezvýznamného dne.

 

14. - 15. 10. 2002


Junkie_23
18. 10. 2002
Dát tip
bezvýznamné, ale nie nezmyselné... alebo to je jedno... v kazdom prípade krasne dik

Nefer
18. 10. 2002
Dát tip
Přestože je mi Západní nádraží v Ústí vzdáleno pár set kiláku, znám ho. Není to tak dlouho, co jsem na něm čekala taky. Bylo mi fajn, ráda jsem si zavzpomínala. tip

fungus2
18. 10. 2002
Dát tip
jo příběhy ,jenž jsou reálné a dobře napsané ty mám rád.

clovrdik
17. 10. 2002
Dát tip
:-) tak nemáš čekat v čekárně, ale navštívit tamní nádražní putyku :-)) to že by se k tomu hrom a blesku přidala i mlha hustá tak, že by se dala krájet :-) Ale jinak je to klubová pocitovka, tudíž zařazuju :-); jen si říkám, že ten podzim na tvojí fantazii nějak působí :-)

clovrdka
17. 10. 2002
Dát tip
clo to vadí? já mám radost, že píšu...tak nepodbourávej mé nadšení, ano? :-))) víš, co na mě působí? fajn nálada z toho, že mě baví svět, život, škola... a to, že je podzim....bude zima, jaro, léto, podzim, zima, jaro, léto, podzim, zima....mám pokračovat? :-) fajn: jaro, léto, podzim, zima, jaro, léto, podzim, zima... :-))))

clovrdik
17. 10. 2002
Dát tip
:-)))))))))) nepodbourávám :-)) je fajmn, že píšeš, víš ? :-)

clovrdka
17. 10. 2002
Dát tip
:-))) ale ty se neprojevuješ, čím to? :-)))

cup_of_tea
17. 10. 2002
Dát tip
hezka atmosfera

Blaznivkaaa
17. 10. 2002
Dát tip
Jojo nádherný...::)))*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru