Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kázání I.

20. 10. 2002
3
1
519
Autor
Ecclesiastes

Budík protrhl pavučinu po které se proháněla moje mysl jak násada od koštěte. Chvíli jsem se - coby vyděšený pavouk tiskl v rohu mojí hlavy. Začal jsem spřádat žalobu proti budíkům celého světa s tušením jejich neblahého vlivu na společnost. Začal soud. Všichni jedinci souhlasili, ale společnost se rezolutně postavila na stranu budíku.
Vstal jsem, přestože jsem věděl, že se tím vystavuji možnosti spadnout a šel spáchat hygienu.
Od dob, kdy v synfonii našich informací převládly typány a činely, nutně přehlížíme nekonečně hlubší práci smyčců (neřku-li trianglu). Občas si tedy ukradnu trianglistu, zavřu se s ním do malé místnosti a snažím se vypozorovat smysl jeho partu. Říkám vypozorovat z prostého důvodu. Jsem - jako většina lidí hluchý. Čistím si ospalky a konám potřeby obou velikostí. Z nějakého mě neznámého důvodu je - v souladu s hlubinným proncipem světa - první ta větší.
Člověk neustále odhazuje nečistoty, které se v něm průběžně tvoří. Je zvláštní, že na onu místnost přichází pouze jedna bytost. Při jejím odchodu tam zůstává navíc ještě "to". "To" bylo ještě nedávno součástí bytosti. Abychom mohli vyhodit špínu ze svého života, musíme jí přestat nazývat já. Identifikace s něčím je nerozlomitelným poutem...

1 názor

Edvin1
15. 04. 2009
Dát tip
No, dobrý by to bylo, jenže celý text by se dal shrnout do té jediné, předposlední věty: Abychom mohli vyhodit špínu ze svého života, musíme jí přestat nazývat já. Vše další je zde navíc.

Aexian
13. 04. 2003
Dát tip
Z tebe nakonec vyroste hluboký filosofický stařešina. Libí se mi tvůj pohled na věc. I to zpracování. Místy trochu kličkující, ale na první dílo dobré. Velmi dobré.

tele
04. 02. 2003
Dát tip
heeeej!ten text je dobreeej! T

m11
21. 10. 2002
Dát tip
škoda že občas chyběj písmenka :-((((( jinak je to výborný!!!!!!!!!!! t

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru