Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

chvála bláznovství

23. 10. 2002
9
0
1087
Autor
mistral

czesky pifo je topry!

 

Už když jsem otvíral dveře hospody, říkal jsem si, jak je dobře, že jsem s sebou nevzal Irenku. Irenka by určitě říkala:

 

 „To musíme pořád jenom chodit do hospody?“

 

A já bych asi odpověděl:

 

„Ale Irenko, vždyť v hospodě jsme se přece my dva poznali!“

 

A Irenka by kňourala:

 

„Když já nemám ráda ty hospodský známosti…“

 

…a tak dále.

 

Přisedám si ke stolu, kde je volné, čisté místo a neobsazený popelník. Sedí zde ještě tři muži. Mluví o céčkových fotbalových mužstvech, ve kterých kdysi hráli, politice, povídají si oplzlé fóry a v celé hospodě je nechutně nahulíno, mám podezření, že do mého půllitru se někdo vyblil. U okolních stolů se oblézají páry středoškoláků, každý s každým, hlavně když je sranda a ráno ve škole o čem povídat. Už mě to unavuje. Z monotónního hluku kolem mě těžknou víčka a chce se mi spát…Měl jsem chuť na pivo, a ne poslouchat dokola okolo ty samý kecy. Chci jim něco říct, ale jsem srab. Tak aspoň bouchnu půllitrem pořádně o stůl, zamračený odcházím. Jako že je bůh nademnou, proč jsou lidi v hospodách tak stejný? pomyslím si.

 

Další den, další večer, opět se dostavuje chuť na pivčo. Otvírám dveře hospody a jsem rád, že Irenka…počkat!

Hospoda je klidná, všude čisto, nikdo nekouří. Okna jsou otevřená a v rohu kdosi zadírá rotopéd. Ukážu na něho, zašklebím se jako že „hele to je ale debil co?“ načež zjistím, že nikdo jiný si sportovce v hospodě nevšímá. Jako opařený si sedám na nejbližší židli a pozoruju svět okolo. Všichni hosté jsou ve svátečním, decentně spolu hovoří aniž by si skákali do řeči. O sprostých řečích si můžu nechat zdát. Zatvrzele mlčím a pohrdlivě si měřím všechny slušňáky kolem. Přistoupí si to ke mně cápek, nakrátko ostříhanej, voní jak buzna, a pitomě se usmívá. „AHOJ. Ty jsi smutný, že?“ Vylezlo z toho. Jaký že? Jaký AHOJ? Řvu na něj. Co to na mě zkoušíš? Ze skauta mě vyrazili a tak chodim do hospody ty sráči! Ulevím si.

Všichni zmlknou jako v hrobě, zvednou ruce ke mně a blíží se ke mně jako zombie. Unisono, chorál á capella opakují: „Pojď si o tom promluvit“ „Pojď si o tom promluvit“  „Pojď si o tom promluvit“.

Néééé! Buzeranti!!!

 

Cuknutím se probouzím na problitém rameni ochlasty, který zapáchá červenou řepou, obejmu ho a líbám ho. Jsem nový člověk. Fuj, to byl ale hnusný sen, oddechnu si. Vrchní! Panáky pro kurvy!
Mikš
03. 04. 2003
Dát tip
To je porno...

reka
29. 11. 2002
Dát tip
heled, mistrale, jaky je to zapachat cervenou repou? a to ji mel ten chlapik v hospode k jidlu nebo to byl zemedelec a hazel s ni na poli? No, rozhodne je tohleto nejlepsi veta cele povidky: zapacha cervenou repou. Priste zkus treba neco napsat, nez do hospody pujdes:)

mistral
29. 11. 2002
Dát tip
nez jdu do hospody, pisu pod jinym nickem. tohle je takovej jeden muj obhroublej hlas

Narvah
20. 11. 2002
Dát tip
Me to nenadchlo. Cekal jsem vic. Dobrej rozjezd. Ale pak...

mistral
20. 11. 2002
Dát tip
me to, upřímě řečeno, taky s odstupem moc nebaví, tahlr blbost. měl sem to za deset minut (což mě neomlouvá!). Vrátil sem se z hospody a byl sem vděčnej za tu demenci, která tam panovala a nikdy bych ji nevyměnil za něco jinýho.

;-) přeji další hezké sny, kocourku ... ;-)) *t

m11
24. 10. 2002
Dát tip
homofobní?

Radost
23. 10. 2002
Dát tip
:))))))) ze začátku jsem čekal nějakou nasládlou romantiku, ale ten konec mi vzal dech! je to síla!

Radost
23. 10. 2002
Dát tip
tip

fungus2
23. 10. 2002
Dát tip
zajímavě podivné.

Plopez
23. 10. 2002
Dát tip
anonym- hmm.asi záleží na přístupu. Já když s někým mluvím a popisuju mu něco velkého, řeknu že to bylo velké. Když to říkám někomu jinému, nemám potřebu říct, že to bylo rozměrné, gigantické, olbřímí...

Semeno
23. 10. 2002
Dát tip
Jo, průměrný to je. Ty bláho, ale mě se to líbilo. T

Shammann
23. 10. 2002
Dát tip
Děláš čest své přezdívce mistrále! Skvělá gradace! * S úctou Shammann

JanisFan
23. 10. 2002
Dát tip
zvláštní, ale pěkný. chlapskej pohled na svět. *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru