Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

22.10.2002

04. 11. 2002
3
0
550
Autor
Máslo

lehce opožděné máslo.cz

Pokud mohu soudit z několika nahodilých ohlasů, někteří z vás přivítali moje rozhodnutí opět se s vámi dělit o svoje úvahy. Zvláštní. Ale vzhledem k tomu, co se mi teď děje v meat-space (hezké sousloví: masový prostor - nebo snad spíš masný prostor po vzoru masné krámy? - každopádně to znamená protipól cyberspace, čili utlapkanou realitu našich těl, piva, vyměšování a tak podobně), mě to vůbec nepřekvapuje.
Nedá mi to, abych se nevrátil k reality.hacku 01. Nebyl jsem tam, takže mohu soudit jen ze zprostředkovaných dojmů. Překvapilo mne, kolik serverů bylo natolik ujetých, aby informovaly své čténaře o připravované akci. Možná by bylo záhodno tímto poděkovat kompostu a undergroundu za reklamu, která bude mít snad i dlouhodobější efekt. Příjemci informace byli často dost zmatení: mnoho jich protestovalo proti tomu, že je velmi laciné bojovat proti McDonaldu, což je jistě pravda. Fakt je, že ani onen slovenský text neměl být chápán jako anti-globalizátorská výzva. (Mimochodem, v mekáči si pivní mozol asi nevypěstujete.) Šlo o to, aby bylo něco jednou jinak, aby byli lidé překvapení, možná šokovaní. Což se asi i povedlo, alespoň co mohu soudit z vyprávění...
Nabízí se otázka: co dál? Vytvořil se určitý počet lidí, kteří máslu sice asi moc nerozumí, ale jsou ochotní podílet se na dalších reality.hacks. Možná by bylo úplně nejstylovější úplně se na ně vykašlat a počkat, dokud je jejich nadšení nepřejde a neomrzí a teprve pak zas něco podnikat. Ale protože jsme parta ješitných konspirátorů, asi dopadne všechno jinak. OM+OM kují pikle, jak hackovat, aniž by nás někdo mohl vypátrat. Prý se o nás bude mluvit i v rozhlase nebo co. Už jen čekám, kdy začneme po netu prodávat máslo-trička, máslo-kšiltovky a máslo.
Toxman
04. 11. 2002
Dát tip
Máslo, tak Ti nevím..., ale možná bys měl konečně začít uvažovat v jiné dimenzi - tzv. 7,5 (a více) rozměrném máselném prostoru. meet-space je už zastaralý a překonaný :o))*

gd
03. 11. 2002
Dát tip
obrovskou výhodou meat-space je, že je to zároveň nejlepší meet-space. meet meat!!!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru