Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Rok co rok

10. 11. 2002
0
0
870
Autor
Kapr

Svět chladne pod ubývajícím sluncem.

Listí opadává ze stromů na zem.

Lidé se teple oblékají.

Den se krátí.Netrvá čtyřiadvacet hodin?

Asi jsem blázen.

Je podzim.

Po podzimu zima.

A z jara ledy tají.

Léto přinese nám slunce.

Jestli se toho dožijem.

 


Severkanova
18. 11. 2002
Dát tip
Jak je to mozne, ze to tu najednou hyri celakovickyma? To je bajecne, ty ja ra'da :-))) Kapr: myslenka tam je. Vsichni nejak zacinali - a my vsichni ostatni porad jeste zaciname. Chces psat, pises, a to je to hlavni. Zahledel ses dovnitr a vytahujes na svet sve pocity. Je to jedno, jak to delas, delas to po svem, ptej se, cti, zkousej, a pokracuj....pokracuj...pokracuj...:-)))

Kapr
12. 11. 2002
Dát tip
Lee: Y kdibich sy koupyl tu Dramatyku tak my to nepomúže. Bratře: Děkuji. To doučovaní si myslel vážne? :-)) Bobina: Děkuji :-))

Miroslawek
12. 11. 2002
Dát tip
A?

Bobina
10. 11. 2002
Dát tip
Líbí se mi tvá skromnost.

Lee
10. 11. 2002
Dát tip
takové nanicsinehrající konstatování... a to já ráda 8) (čuně ! oprav si to "ubívání"... a kup si k vánocům gramatiku ;-)))

Zráďa
10. 11. 2002
Dát tip
Ahojky bratře Jestli chceš, dohodnem se na nějakym doučku z češtiny. Navždy_Tvůj: Chyběla Ti v tom myšlenka? Mě ani ne. To že tam MÝŠLENKA zrovna nebije do očí, neznamená že tam není. Příkladem toho by mohla být například stará čínská poezie (osobně bych doporučil Li Pa nebo Chan Šana - doufám že je to správně napsaný). Co se týče interpunkce: Myslím, že začít každý řádek velkým písmenem a ukončit ho tečkou je něco, co poezie (stejně jako kategorie OSTATNÍ) snese. Do tohoto systému nezapadá pouze čtvrtý řádek - v něm jsou dvě logicky rozčleněné věty, obě bez chyb v interpunkci. Nemyslím si, že interpunkce by měla být předmětem kritiky této básně. Bratříček Kapříček si ulehčuje tím, že jediná kategorie, do které zařazuje svá dílka, je OSTATNÍ. Neber ho vážně a zkus na to napsat ještě jednu kritiku - tentokrát jako na báseň.

Kapr
07. 11. 2002
Dát tip
Pouč mě prosim.

nejdřív diakritika- ubývajícím- chyba hned v prvním řádku. Pak bych dal větší pozor na tečky a čárky. Buď je nepoužívej vůbec, nebo trochu jinak. Vzhledem k tomu že jsi to nezařadil jako báseň, nedá se tomu moc vytknout...ale zároveň na tom nevidím žádnou myšlenku....zkrátka "už jsem něco podobného četl" zkus to oživit nějakými obrazy, metaforami...citem... nejsem kritik a nechci si na něj ani hrát, je to jen můj názor, nemusíš si ho brát

Kapr
07. 11. 2002
Dát tip
Vážim si tvého názoru.Schválně nic nezařazuji jako básně, protože nejsem básník.Děkuji

chtětlo by to ještě malinko dotáhnout, ale základní myšlenka zní hezky...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru