Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

BUrza lásky

10. 11. 2002
0
0
622
Autor
Ziven

Burza

„Burza lásky. Co to je za kravinu.“ To přece nejde přirovnávat tak vážnou věc jako je Láska k finančnickým záležitostem. V tom mém případě mne ovšem jiné přirovnaní nenapadá. Opravdu si připadám ve svém vztahu, jako drobný akcionář své milované, který marně touží po majoritě. Kdybych měl popsat tuto lidskou situaci, k situaci na burze. Vypadalo by to asi takhle. Majoritním vlastníkem  slečny byla jistá bratrsky vzdálená společnost P.C. a.s. . 20% akcií náleželo bývalému majoritnímu vlastníkovy L.T s.r.o. a  na prodej bylo pouhých 15% akcií. „ Ty jsem zakoupil hned při prvním jednání se společností  A.B( moje milovaná ) k.s. protože  se jevila jako vhodný partner.“

To jsem však ještě nevěděl, že to takhle skutečně bude, že budu drobným akcionářem jisté slečny, které se právě obohatila valná hromada o jednoho člena.

Volně přeloženo, slečna kterou jsem zde přiblížil,  oficiálně chodila  se svým nevlastním bratrem, milovala svého bývalého mládence, kterého opustila. „ Zřejme moc neprosperoval“ Ted však zjistila, že jeho akcie výrazně stouply. Láska je na světě.

 A semnou se moc ráda bavila o „ obchodních záměrech“  Co z toho plyne?

Jednak je to celkem slušnej bordel v cenejch papírech koledující si o krach, a taky to, že se některé dívky chovají jako akciové společnosti, jejich valnou hromadou jsou mládenci a většinou nevědí, co vlastně chtějí. Ani jednoho akcionáře nechtějí urazit, proto chodí na burzu a prodávají zde své akcie.

 


Ziven
17. 11. 2002
Dát tip
Diky clověče, docela nezáviděníhodná sytuace ne ? Burza lásky? Normálně černej pátek na N.Y Burze v.1929 je proti tomu nic. Ty slečně jsem to dal přečíst a čakal jem ůder, ale byla v phodě. Tak dál normálně obchodujeme.

fungus2
10. 11. 2002
Dát tip
A sakra.Tak tohle je opravdu zajímavě napsané.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru