Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Návraty

18. 11. 2002
1
0
887
Autor
ady

PAdá posledni listi, ale ať Vaše nálada letí vzhůru jako draci, kteří nedávno vzlétli. Lítejte vysoko a bezpečně. Nenápadný začátek zimy... (Někdoněkdy)

Jak často se musi protočit čas, aby se vrátil do bodu nula? Jak voní obilné pole v noci? Zda-li si pak někdy vzpomenu? V zablescích tmy dívám se tam někde nahoru, jsou to hvězdy. Potkal jsem se dnes s panem Ladou starým brachem kreslířem, prohodili jsme pár slov. Možná ze slušnosti. Moře se vzdouvalo, a písek se sypal přes boty nahoru k obzoru. Pak jsme mlčeli. Lada se usmíval a celé to probíhalo trochu mimo čas, Bublina se uzavřela, chtěl jsem tam ještě chvíli zůstat, ale moc se to nedalo, musel jsem se vrátit i když jsem to chtěl všechno roztáhnout do nekonečna, nebo jen o kousek více... Do toho všeho začal padat sníh, Protáhl jsem se skrz škviru v stromech, potrhal si kabátek o hloží a vystoupil zase na hraně zimy. Voda v potoce tekla ledová, plná pstruhů a vraných vranek. Někde vysoko lítali mraky a zase jsem se snesl na zemi. Trošku mi bylo smutno, ale asi to má tak být, vrátit se da hodněkrát, nesčetněkrát, všechny návraty hřejí aspoň na chvíli.


Cirilla
18. 11. 2002
Dát tip
tak to je fakt podzimně moooc dobrý...***

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru