Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

osudova

21. 11. 2002
1
0
385
Autor
Mop

No, abych Vám řekl pravdu, nevím. Možná jsem jedna ztělesněná deprese. Poprvé si mý dílo přečte možná i nějakej úplně neznámej člověk. Do toho. honza.koch@post.cz

Osudová

 

 

Stačil jen zavřít oči, aby neviděl, jak její život skončil pod koly auta, bezduchá červená kaše páchnoucí po spálených pneumatikách. V tu chvíli cosi ztratil. Nepomohlo mu ani pomyšlení, že on sám žije. Byl prázdný.

Miloval. Z celého srdce, z celých nejhlubších bodů svojí existence. Miloval tak, jako dosud nikdo nikoho rád neměl. Alespoň si to myslel. Možná byl blázen, možná ne, je jen jisté, že ona měla ráda jeho a on měl rád ji. Málo stačí ke štěstí.

Další chvíle už raději nevnímal. Šok jej uvrhl kamsi do stavu bdělého bezvědomí, tam, kde jen vytřeštěně sleduje okolí, drkotá zuby, ale nevnímá.

A pak to dokázal. Láska byla silnější. Země se zastavila a on pohlédl na nehybný svět okolo sebe. Usmál se. Bude sám, navždy. Nemůže-li mít ji, nebude mít nikoho. Procházel se mezi strnulými figurami lidí, poprvé v životě spatřil zamrzlý svět, svět, který stál, svět bez pohybu. Zamrzlé auto, zamrzlý člověk, stařenka v parku zamrzlá v rozmáchlé pozici nabízející ptákům drobky,zamrzlé světlo z majáků na policejním autě, zamrzlý oheň v bezdomovcově sudu.

To, co ztratil, jakoby světu vzalo vše, vše co měl. Svět byl mrtvý, zastavený a chladný jak ocel. A uprostřed všeho kráčel on. Bůh?

“On se zastřelil,” řekl kdosi v davu. A skutečně. Ležel na lavičce a z pistole v jeho klíně vycházel slabý obláček kouře.

“Chudák,” pravil tlustý policista. “Ta kočka, kterou jsme mu přejeli musela být pro něj vším.”


m11
24. 11. 2002
Dát tip
joooooo...........peknej konec........tip. pokracuj!

Fil
21. 11. 2002
Dát tip
no ,má to něco,lae zároveń nic-pointa mě moc nepřekvapila-ale jinak dobře vykreslenej pocit.jen houš´t

Narvah
21. 11. 2002
Dát tip
Hm. Ujde to. Nejvic se mi libi, jak vsechno zmrzlo. Na tom by se dala vystavet dobra povidka...

Mpj
21. 11. 2002
Dát tip
Mě to přijde docela zajimavý a jinak viz Narvah ;-)

He he he.... :-))))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru