Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

19.11.2002

25. 11. 2002
2
0
506
Autor
Máslo

máslo.cz

Podivný fenomén. Nedávno jsem dostal mail od jakéhosi blouznivce, který se rozhodl psát si svůj blog o hudbě. A že se máslo-deník dostal nějakým záhadným způsobem na blogtree.com, měl jsem tu výsadu, být o zásadním kroku onoho mladého hudebního publicisty informován. Ani vám nebudu říkat adresu: je to totiž dost moc chabé. Další důkaz, že internet je ideální médium pro břídily.
Těch deníků-blogů (zkratka od weblog, a docela fenomén, který řádí šíleným způsobem v USA, ale třeba i v Polsku, kde si na serveru blog.pl denně vylévají srdce tisíce lidí - skoro se divím, že u nás ještě nikdo nic podobného nezprovoznil) v češtině už pár taky je... Ale považovat deník másla.cz za weblog by podle mne byl totální nesmysl. Co je tohle za blog? Možná špatná próza na pokračování. Ano, znám blogger.com, ano, ovlivnil mne, když jsem se rozhodoval, jakou formou psát tento deník. Poznal jsem, kudy cesta nevede. Jak snadné a zbytečné je popisovat tzv. všední život. Jak ví i Homer Simpson, je lepší si neustále vymýšlet a ono se může stát, že čirou náhodou napíšete výmysl, který bude vlastně pravdou.

Líbil by se mi třeba takový speciální deadmatch v kulisách starého Smíchova - Vesmírní lidé vs. Svědkové Jehovovi. Ale ten Smíchov by (samozřejmě) musel nad sebou mít krvavé slunce a díru místo Anděla.

Kontrolní otázka: víte, co je to čurando?
gd
27. 11. 2002
Dát tip
Vesmírní lidé jsou lepší!!! Aštar Seran rulez!!! A maslo.cz je blog jako vyšitej. Jen mi prosím nic nemaž, nepotěšilo by mě to. Opravdu ne.

Jsem pro..... můžu cheatovat proti všem?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru