Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Noci Chladu

30. 11. 2002
2
0
1313
Autor
Nosferatu

TAk tohle není sice jako báseň nevypadá ale určitě by vypada kdyby se převedla do prozaické podoby.Možná..podle mě...

 

Dopisoval jsem poslední řádky básně, která se jakoby tvořila sama.Zvenčí se ozývalo houkání sovy a měsíc, tichý přítel, mě zval blíž k sobě.Zarazil jsem se a nemohl jsem pohnout verši...

Bosé nohy pociťovaly tlak tvrdých kamenů.V mysli mi plály stovky loučí.Vzduch byl čistý a tak jemný.Jemnější než samet kterým bylo oděno mé tělo.Odhodil jsem své šaty a příroda mě pohltila svými drápy rozkoše.Smích v této chvíli mým nejlepším přítelem.Někdo kdysi řekl, že šílenství je nejvyšší stupeň geniality.Pod nohama mi praskala země.Běžel jsem.Vzhůru noci.Do spáru chtivých stromů.Obrazce temných věků se mi točily v hlavě.Na kopci jsem zahlédl smečku vlků.Vábily mě k sobě svým tesklivým zpěvem noci.Chvíli jsem nereagoval.Z hlubiny  nesrovnatelně lepší než je skutečnost jsem zaslechl hlas.Děl: " Pár stinných kroků k temnotě vedoucí dělí od bran chrámu lesa.Pojď.Zjev se mi.Dej mi své tělo."

Smích pronikal nocí a moje ústa zkřivená do šklebu posledních křečí se ptala vlčích bratrů zda cesta je správná.Netopýr neslyšně zakroužil nad mojí hlavou.Tráva pod chodidly byla vlhká a příjemná.

Svítání mě přerušilo z rozjímání.Oděl jsem své šatstvo a rychlými kroky jsem se vracel ulehnout ve své lože....

 


Perdita
15. 01. 2003
Dát tip
Slyšte, slyšte, jak nám děti noci hrají...*

Notreal
30. 11. 2002
Dát tip
Nestandartní forma rýmované básně - a le já v tom ty rýmy doslova vidím - má to úžasnou atmosféru - opravdu vynikající dílko !*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru