Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Štěstí

04. 12. 2002
4
0
766
Autor
Artemix

Držím nataženou dlaň. Je na ní něco malého a křehkého. Prý je to štěstí. Dal mi ho můj Anděl strážný. Přišel ke mě ve snu, když černá noc pohltila okolní svět.

Co mám se štěstím dělat? Dám ho do zlaté krabičky na polštářek ze sametu a schovám ho na bezpečné místo. K čemu mi tam to štěstí však bude?

Nebo ho strčím do kapsy a budu ho nosit stále při sobě.Co když ho ale ztratím, nebo mu ublížím svým nešetrným zacházením?

Také ho můžu zahodit. Co jinak dělat s něčím, o čem nevím, jak se k tomu chovat, či jak to použít. Ale zahodit své štěstí?

Už to mám. „Dej mi svou ruku“ tiše zašeptám a to malé nic vkládám do Tvé dlaně. Snad jsi z mých očí vyčetl, že jsem Ti teď dala své štěstí. Jako je teď Tvé, je stále moje. Je to NAŠE štěstí. Nezničme si ho, to je to jediné, oč tě teď žádám.
Francois
30. 01. 2003
Dát tip
**

kéž by.....přeji..... t

Hvezda1620
05. 12. 2002
Dát tip
Do háje, co se to na Písmáku děje??!! Jsem tu chvíli nebyl a najednou mám děsný problém poslat jakékoliv svoje dílko :-(((((. Že prý musím napsat alespoň 3 komentáře k jiným dílům - co to jako má být? A navíc, spěchám, za 3,5 hodiny mám vstávat a chce se mě DĚSNĚ spát!!! Napsal jsem "poznámky" k aspoň šesti dílkům - a co se nestalo? Pořád, to samé: Na kazde nove dilo je nutne napsat 3 komentare k dilum ostatnich. To si asi někdo dělá srandu, ne? Nebo, že by se to počítalo, mně neznámým způsobem? Já to snad neodešlu... :-(((.

Bossman
04. 12. 2002
Dát tip
Krásný. Až to někdo řekne mě, vim, že už nemusim žít. Neboť život je hledání. A když ti někdo dá štěstí- znamená to, že jsi našel(šla) smysl života. *

Cirilla
04. 12. 2002
Dát tip
ano, moc krásné *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru