Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Čekání

06. 12. 2002
2
0
1197
Autor
ifca

... už zase na něco čekám :-(

Jsi vítr, který sviští,
když stojím na prázdném nástupišti.

 

Všichni uz odjeli vstříc svému životu,
jen já tu stojím a čekám,
až mě někdo postrčí do vlaku
a ten mě odveze někam.


Kamkoliv.

 

Jenže nikdo už nepřijde, jen vítr sviští,
já stojím dál sama na nástupišti.


ifca
07. 04. 2003
Dát tip
Zly: Ten konec, to je fakt jen povzdech. Rezignovat ještě nechci. - Takže jsem přestala psát básničky a raději dělám něco proto, ať už na tom nástupišti tak dál hloupě nestojím - šla jsem na stopa. :-) Fakt je, že když mi bylo nejhůř, tak ty básničky pomáhaly. A taky to, že se aspoň někomu tady líbily... Vypsala jsem se ze svých pocitů. Líp to neumím a už jsem několikrát uvažovala, jestli to raději nesmazat. Zatím to nechávám takhle, ráda si přečtu jakoukoliv reakci a sama už to dokážu vnímat trochu s odstupem. Takže dík za Tvůj čas.

Zly
05. 04. 2003
Dát tip
Přečet jsem si tvoje věci. Tohle jediné mi přijde upřímné, o něčem a docela povedené. Přijde mi, že "jsi vítr, který sviští, když stojím na prázdném nástupišti" je dobrá metafora pro explikaci vztahu. Ty jako stoická bytost, trochu opuštěná a On jako někdo, kdo fičí, kdo má energii. Zaujalo mě to. Pak už je to na hranici. Druhá sloka.. taky dobře: (Pro mě:) Všechny holky jsou vdaný, nebo s Někým a já jsem tady.. a On si pořád poletuje.. Docela bych byla vděčná za někoho, kdo by mě vytrhl z Rožnovského nebytí.. hmm Rezignace na konci.. není dotažená.. jen naznačená.. proč si nikdo nepřijde? Narostly ti fousy? Přestala sis holit nohy? Nevím.. Anebo je to jen povzdech.. Anebo je celá báseň jen výsledkem náhody a postupného seskládání slov, jako když si děcko poskládá z LEGA domeček.. I tak je zajímavá. Dám TIP. Alespoň za ty kecy, cos musela vytrpět :-))

_NoBody_
18. 03. 2003
Dát tip
Třeba ani nikdo chodit nemusí......... :o)

Carrie
15. 01. 2003
Dát tip
Zkus autobus!!!! ;o))) to nástupiště znám...

WiruZ
18. 12. 2002
Dát tip
tohelse mi teda líbí.... dost..... ani nevim proc, ale líbí asi mi to cosi pripomelo.....*

Naja
07. 12. 2002
Dát tip
Necekej a rozbehni se sama za sluncem a ver, ze ti neutece :=)))

Albireo
06. 12. 2002
Dát tip
Pěkné.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru