Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Robert Balzar

06. 12. 2002
3
0
1046
Autor
alanwilder

Recenze CD jednoho z nejvýznamějších českých jazzových těles

Robert Balzar Trio -

Alone

Toto CD je bezesporu vyjímečná deska .Trio Roberta Balzara patří již dlouhá léta ke stálicím našeho jazzového nebe .A touto deskou to jen potvrzují .Všichni členové jsou mimořádně zdatní hudebníci což dokazují nejen na této desce ,ale především na koncertních podiích ,kde podávají zcela mimořádné výkony .Jejich překrásný a emotivní styl hraní jakoby umocňoval náladu celé desky kdesi v jiné sféře našeho chápání ,všechny skladby jsou natolik inteligentní ,že se musí líbit asi každému kdo si tuto desku poslechne .Výběr skladeb je velice zajímavý ,hned ta první (Alone) najdete ji v trochu pozměněné verzi na CD Dana Bárty Illustratosphera pod názvem Divení ,objevují se tu vedle sebe skladby (zřejmě výhradního autora tria) Roberta Balzara a předních světových jazzových (Miles) i klasických (Gerschwin) autorů .Co se však dá desce vytknout je skutečnost ,že se na ní neobjevuje kamarád všech tří hudebníků Dan Bárta co by zpěvák ,ačkoli se objevuje spolu s Ivonne Sanchez právě na koncertech zmiňovaného tria .Snad na příští desce .Toto album ,bych však doporučoval především mladým posluchačům ,je totiž koncipováno především pro ně .

Obsazení na CD : Robert Balzar           -kontrabas

                              Jiří Slavíček           -bicí

                              Stanislav Mácha    -piano


Některé píčoviny jsou čistě formální, mezera před interpunkčním znamínkem třeba. Gershwin se opravdu píše někdy i s ch, ale je to menšina případů. Víecméně je to jedna omáčka. Touto deskou to jen potvrzují, což dokazují. Ne, omlouvám se, nejsou tam píčoviny. Je to píčovina.

alanwilder
13. 09. 2004
Dát tip
Promiň ale nevím odkud bereš své nesmyslné poznatky a Ty "píčoviny" bych rád viděl ! Mimochodem tato recenze je i na oficiálních stránkách roberta balzara

odborníci ani milovníci nepíšou gershwina s sch a vůbec tam máš píčoviny

Lyryk
08. 12. 2002
Dát tip
Prima připomínka... .-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru