Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pistolník II

09. 12. 2002
2
0
879
Autor
Kubrick

CHESTERFIELD, DVACET SKVĚLÝCH TABÁKŮ DÁVÁ DVACET SKVĚLÝCH POKOUŘENÍ.

Celý den mu v hlavě bzučela dětská říkanka, bylo to k zbláznění, nemohl se jí zbavit, vysmívala se mu zpoza hranic vědomí a dělala na rozumnou část jeho bytosti dlouhý nos. Písnička zněla:

  

       Ve Španělých na pláně prší jen.

       Radost i bolest střídá den,

       a ve Španělých na pláně prší jen.

 

       S krasavicí nebo ošklivcem,

       s hlupákem nebo mudrcem,

       svět je jiný každým dnem,

       však pořád stejným divadlem,

       plným dobrých i zlých jmen,

       co smyje déšť španělský jen.

 

       Ať s láskou nebo v poutech jdem,

       ve Španělých jak déšť padnem jen.

 

Věděl proč ho ta říkanka napadla. Občas se mu zdával sen o jeho pokoji na hradě a o matce, která mu zpívala, zatímco on ležel v postýlce u okna s barevnými sklýčky. Zpívala mu ji odpoledne, když si šel lehnout, a on si vzpomínal na těžké kalné deštivé světlo, které prolnulo dovnitř a spočinulo jako barevné skvrny na parapetu; cítil chlad v pokoji a teplo těžké deky, lásku k matce a jejím rudým rtům, slyšel vtíravou melodii nesmyslné básničky, její hlas a ...............cítil kouř z cigarety.


tele
10. 02. 2003
Dát tip
tohle sice neni povídka, ale dílko je to dobrý... máš můj tííípek!

pedro
11. 12. 2002
Dát tip
Tohle neni povídka

turandot
09. 12. 2002
Dát tip
...máš zajímavý poi(e)nty... Vážně. Já vim, že chceš něco tvrdýho. Tvrdej nelítostnej soud, jenže , týjo promiň, ač stydím se, je to krásný... těžké kalné deštivé světlo básníku, odhalila jsem tě. Jsi skryt pod hrůznou hororovou kápí...možná oi to větší a opravdičtější jsi básník. Jestli tohle bylo bezděčně, momo řečí napsaáno, Saxááno...jako že určitě bylo....neuvědomuješ si to, sakra?

Kubrick
09. 12. 2002
Dát tip
Díky,díky,díky,díky,díky,díky.Mám tu ještě jedno dílko, ale zjeví se TU až se dnešní noc přelije přes půlnoc.Doufám, že ho taky pěkně zbuzneš, i když tohle si pěkně vodflákla. Já vim, že jsem básník, ale takový obdiv jsem nečekala

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru