Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tajemství mého života (část 3.)

17. 12. 2002
1
0
1190
Autor
Apajda

Tady se už konečně začíná něco dít

Potřeboval jsem někam vypadnout, prostě jen tak, někam daleko, prozkoumat okolí svého nového bydliště. Nebo mne tyhle nostalgický vzpomínky umoří.

Obul jsem si oblíbené botky, vysoké hnědé s ostře růžovými přezkami. Vlastní výroby, ty přezky. Nasedl jsem do svého autíčka, které sice vypadalo a znělo jako v posledním tažení, ale ve skutečnosti bylo velmi výkonné. Jel jsem nazdařbůh, kam mne kola povedou.

Pak mne něco praštilo do očí. Povědomá jeskyně, strom, staveniště, které do mých snů přibylo teprve nedávno. Ve snu jsem se nikdy neodvážil jeskyni prozkoumat, teď byla skvělá příležitost. Louka vedle mi posloužila za neplacené a nehlídané parkoviště.

Vstoupil jsem do jeskyně. Uvnitř nebyla tma, jak jsem očekával, ale pochodeň u vchodu ozařovala kámen. Kámen s nápisem, ve kterém mne oslovovali jménem, jako by mne znali. Pak něco o tom, že mne nemůže nikdo zabít, ale může mne uvrhnou do strašlivé temnoty. A že jednou předám svou energii. Zavonělo to dobrodružstvím, tím spíš, že celý kámen pulsoval nějakou neznámou silou.

Ovšem, jak se jeskynní chodba stáčela, dostal jsem trochu strach. Co když ty žvásty byly pravdivé?! Ale odvážně jsem šel dál.

Dlouhou chodbou zněly jen pomalé kroky mých těžkých bot. Děsilo mne to. Děsily mne i louče, jež se přede mnou rozsvěcely a za mnou zase zhasínaly. Zbytek chodby se utápěl ve tmě. Prohlížel jsem si tajemné skulptury a nápisy na zdech, které mi asi měly něco říkat, ale kterým jsem nerozuměl. Něco mne stále nutilo se ohlížet. Proboha, copak už opravdu začínám trpět stihomamem?! Kdysi dávno mi moje máma říkala “když máš strach, tak si zpívej”, ale popravdě řečeno, můj vlastní zpěv mne děsil víc, něž armáda strašnejch příšer


Apajda
30. 11. 2004
Dát tip
DIK :O) !!!!!!!!!!!!!!!!

Apajda
29. 11. 2004
Dát tip
ondrech: tak to vypada, ze mam novyho fandu (doufam :O)))) Jen u tohohle kousku sem tu kreitiku nak nepochopila, ale to se srovna... Dik

ondrech
29. 11. 2004
Dát tip
jasně, já ti fandím...:-)

ondrech
23. 11. 2004
Dát tip
ty jo. tady to jde od nejlepšího k nejhoršímu a ty si o tom myslíš přesný opak.(jako v pořadí tvých tajemství života)... tohle je ukrutně zajíamvé.***TIP

Seregil
29. 01. 2003
Dát tip
Nějaké zmatené, ale napíná to....

StvN
08. 01. 2003
Dát tip
pořád mi nějak nedochází, co tim sleduješ z tvých slov a vět je vidět, že bys nadále neměla psát za muže, vůbec to nesouhlasí

fungus2
17. 12. 2002
Dát tip
Tak to je už povedenější!!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru