Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jak si šibeniční dítě pamatuje názvy měsíců

19. 12. 2002
1
0
2709
Autor
Beast

Autor: Christian Morgenstern Překlad: Josef Hiršal Poznámka: Proč to sem píšu? Protože se mi to líbí. Víte, že písně Visacích Zámků \"Půlnoční myš\", \"Veliké Lalula\" a asi i některé další jsou Morgensternovými básněmi?

Christian Morgenstern

(přeložil (nejen) Josef Hiršal)

 

Jak si šibeniční dítě zapamatuje jména měsíců

 

Sněden

úhoř.

Vezem

buben.

Svět ten

čert vem!

Na věnec

lupen.

Lháři,

lži jen!

Tys dopad!

Blázinec.

 

Jasně, mnozí z vás to jistě znáte (a já se rozhodně nechci chlubit "ukažte si na něj, to je ten chytrej a sečtělej", protože to určitě nejsem - jsem spíš literární hovado), ale myslím, že by to mohlo zaujmout i několik lidí.


wqw
27. 02. 2003
Dát tip
rád bych se s tím člověkem setkal, ale kdybych ho potkal na zemi či v nebi stejně bych neměl co říct.........jsem Svět ten....

Valaraukar
23. 12. 2002
Dát tip
a košilelu...

pokud vim, tak konretne lalula zhudebnilo i stromboli.. a tohle je super tip

O Morgensternovi ve Visáčích vím. Kromě toho zhudebňovali, myslím, i Gellnera, že?

Peeta
19. 12. 2002
Dát tip
stejny nazor jako teichman. tahle basnicka se mi od nej dost libi, i kdyz obdiv patri spis prekladateli:) btw nemate to nekdo v originale?

Wopi
19. 12. 2002
Dát tip
tak jsem našel jen Estetickou lasičku a trychtýř... tak třeba ta lasička: Das aesthetische Wiesel Ein Wiesel sass auf einem Kiesel inmitten Bachgeriesel. Wißt ihr weshalb? Das Mondkalb verriet es mir im Stillen: Das raffinier- te Tier tat's um des Reimes willen.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru