Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zpověd´

04. 01. 2003
2
0
485
Autor
Baddy

Byla jsi Evou a já Adamem, pak Juditou, já ubohý Holofernes Tě opojen Tvou krásou nechal proniknout až do tábora a prohrál svou bitvu.

Vždycky jsem vlastně prohrál. Byla jsi Dalilou, abys mne, Samsona, vydala Filištínským, a pak Soloneé a já, Tvůj křestuplný Jan, se na Tebe láskyplně šklebil ještě z toho tácu, na němž si mou hlavu jako růžového humra servírovala svému králi.

Pod jménem Romeo jsem za opojných nocí stával pod balkonem, a jako Cyrano se pak bil za Tvou krásu. Hledal jsem Tě, má sladká Manon, na lodi plné otrokyň, když jsem se jmenoval tak dlouze De Grieux, a jako Paris Helenu Tě pak unesl těm hlupákům z Troje.

To co potřebuješ, je zapomnění. Ale proto jsem přece tady. Já, Tvůj čaroděj, jen a jen právě k Tvým službám.

Ted´ stačí, když jenom na okamžik zavřeš oči, a z Tvého světa rázem zmizí, všechno proti čemu se bouříš, proč pláčeš a co Tě trápí. Všechno je pryč, protože kolem nás je ted´ naše moře…

Slyšíš jak šumí? Unáší nás a potřetí pomalu propouští zlatý kotouč slunce, který nám daruje světlo, a žízeň. Ale ještě před chvílí běsnilo, bouřilo se. Zachránili jsme jen my dva, známí neznámí z lodi, která plula bůhví kam, a pak se potopila. Už dlouhý třetí den nás moře unáší v malém člunu. Dal jsem Ti všechnu svou vodu. Nemůžeš skrýt své půvaby a já občas ztrácím vědomí, ne žízní, ale láskou.


hurvinek
06. 01. 2003
Dát tip
je to zvlastni, ale zajimave

j_i_r_i_k
06. 01. 2003
Dát tip
Hmmm, velmi osvěžující... Díky...

katugiro
04. 01. 2003
Dát tip
zapomněl jsi na Hanku co spí na půdě na chmelu na Garpovu dceru na Raskolnikovovu věrnou přítelkyni na každou z tisíců žen Dona Juana a na každou oběť Casanovy ... :) a navíc to není povídka

fungus2
04. 01. 2003
Dát tip
Je to takové zvláštní.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru