Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pohřební proslov pro želvu

04. 01. 2003
0
0
1313
Autor
Katuša

Byl jeden chlapeček,který se asi cítil osaměle,a tak se rozhodl svuj problém vyřešit tím,že si koupíl kamaráda.Koupil si želvu,kterou si hned oblíbila celá jeho rodina.

Jednou,ale tento klučina musel odjet na dovolenou s rodiči.Byla to cesta za devatero řek a hor atd.,prostě by ta cesta nebyla moc vhodná pro tak malé stvoření.Proto se rozhodl želvu nechat u svému dědečka,který byl taky osamělý.Dědeček vzal svuj ukol zodpovědně a bez želvy se nevzdálil ani na krok.Tento krásný vztah byl nečekaně narušen jednou ženou.Byla to dcera tohoto dědečka,takže vlastně teta chlapce,který vlastnil tuto nádhernou želvu.No,,,a tato žena se prostě rozhodla dědečka výtáhnout z té joho díry.On byl ale lenivý,začal se vymlouvat na želvu,kterou musí hlídat.Byla to pro něj vlastně marná snaha,jelikož tato žena byla především známá svými organizátorskými schopnostmi.No,,,tak vymyslela jeden genialní nápad.Zavezli drahocenný náklad o pár kilometru dál, k sestře této ženy,takže vlastně další dceři tohoto staříčka a další tetě majitele želvy .

želva byla později ještě svěřena dceři této ženy.Skrátím to-sestřenici majitele želvy.

Ona totiž strašně milovala všechny zvířata na světě,vlastně celou planetu a všechno co k ní patřilo.Jenomže v této rodině byl taky jeden záškodník.Byl to pes pozvané Marie S.

Nebudu to prodlužovat,prostě v jedné nestřežené chvíli psík,který už dlouho maskoval vražednou závist,na želvu zautočil.Prostě jí hryz...

Né tak že by jí zabil.Jen jí prokous krunýř a ukousl zadní packu.Proto byla želva okamzitě odvezena k veterináři a ten jí zachránil.

TAKžE SI TO SCHRNEM:

Chlapec zanechal s duvěrou želvu dědečkovi,který jí dal z donucení pohlídat svojí dceři,která jí svěřila svojí dceři a ta jí neuhlídala před nevyspitatelným psem.A do této situace přijela rodina s majitelem oné želvy a byla jim navrácena želva bez nohy a s prokouslím krunýřem..

Jakmile to uviděli  chtěli to okamžitě vyřešit.----maminka tohoto majitele byla totiž pravnička,a tak podle zákona chtěla okamžitou náhradu,tudíž želvu novou---nepoškozenou----zdravou!!!!!!!!!Přitom tu ztrátu všichni velice oplakávali a také je to velice ranilo!!!

Tak  se želva musela odstěhovat zase k  nové majitelce,vlastně k té

 samé milovnici zvířat.želvě se dařilo,měla výběh,všude trávy,co si víc mohla přát.....Ale nic netrvá věčně,povinnosti jsou povinnosti,a tak se želva musela přestěhovat do víru velkoměsta,do Prahy.

Asi po 11 dnech sem se potkala s matkou majitelky želvy a zjistila  sem smutnou zpravu-zemřela-.Prý na stesk po této ženě,která musela,prý na služební cestu ---odmítala potravu-----Milovmice zvířat měla slíbeno že bude zakopána na chalupě a odcestovala na školní výlet.:)

tím jestě příběh nekončí.Byla zabalena do igelitu a týden čekala v mrazáku na závěrečný převoz.Pak tato žena ještě dodala:"A podívej se jakou mi dala Lenka krásnou dýni............"

NO MYSLELA SEM, že tim to asi všechno skončilo,ale néééééééééééé

Po 2 dnech sem potkala Petra,který dodal ,že  želva byla zahrabána do masového  hrobu spolu s jednou černou kočkou-pod tuje.

Budiž jí země lehká,bude nám všem chybět....:(

 

Všechny osoby v tomto příběhu jsou skutečné,stejně tak jako děj.


co? máš tam chybu, nejdřív píšeš, že želva byla svěřena dědečkovi, pak dceři-tetě, pak další dceřo-sestře-tetě a pak teprve milovnici zvířat-sestřenici. Jenže ty pak píšeš, že byla svěřena dědečkovi, pak dceři-tetě a pak dceři-sestřenici. No zkrátka je v tom mumraj a děj či co to mělo připomínat je naprosto bezpáteřní.

hurvinek
23. 01. 2003
Dát tip
chudak zelva, vegetarian v masovem hrobu..

hurvinek
06. 01. 2003
Dát tip
no nazdar

katugiro
05. 01. 2003
Dát tip
ach JO... nebo spíš ach NE!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru