Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Procházka myšlenkami

05. 01. 2003
1
0
735
Autor
Jasmínka

Začátek ledna přímo vybízí ke kratší či delší procházce myšlenkami...

Krajina mých myšlenek, mých přání a tužeb se nejlépe dá přirovnat k spící zimní krajině - vidíte obrysy kopců, tmavší stíny údolí a nad tím vším někde v dálce tušíte slunce. Jeho hřejivé paprsky by vás objaly a zahalily do své teplé vřelosti... Ale on je leden. Zlatý kotouč na nebi se dá opravdu jen tušit, a tak se dál necháte jen unášet tou uspávající náladou, jež panuje všude kolem.

 

Možná při svých toulkách bílou náladou narazíte na paprsek slunce, který si proklátil cestu mraky a zachytil se na větvičce keře. Jako prvního posla naděje si ho pak odnesete domů a každý váš pohled bude patřit právě té větvičce a tomu doteku slunce... Dokud máme slunce, je pro nás naděje.

 

 


Jasmínka
11. 01. 2003
Dát tip
jine prozaicke dilo jsem zatim sem neumistila,ale brzy to napravim :-)

pěkné.....

Astalavista
05. 01. 2003
Dát tip
Uf, no, to si se moc neprošla...:o) v tom prvnim odstavci je tak krásně ukryta metafora spící ženy...(vidíte obrysy kopců, tmavší stíny údolí a nad tím vším někde v dálce tušíte slunce. Jeho hřejivé paprsky by vás objaly a zahalily do své teplé vřelosti:)))))

Krel
05. 01. 2003
Dát tip
Asta: to je dobrý:-)))))

katugiro
05. 01. 2003
Dát tip
s těmi myšlenkami nevím, ale popisy jsou velmi hezké, zkusím si přečíst jejich jiné použití v historii... :)

katugiro
05. 01. 2003
Dát tip
aha, tak jiné prozaické dílo (kromě Pohádky, která se jakožto pohádka nepočítá) jsem nenašel, zkus něco napsat :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru