Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jak jen

06. 01. 2003
1
0
1121
Autor
Jenni

 

Jak jen se nemám mračit,
když mne nic nebaví
a v srdci mám
velký rány bolavý.

Jak jen nemám být nešťastná,
když krutej je svět
a nenechá kvést
ani růže květ.

Jak jen se nemám trápit,
když dýchat je mi obtíží
a další den
mi zase jen přitíží.
Přemýšlím o ničem
a v duchu se ptám,
zda ještě žiju nebo umírám.

 


Robi
30. 01. 2003
Dát tip
V téhle básni ale rýmy nejsou zase až tak důležitý. Má vyjádřit bolest. Něco někomu sdělit. Proto básník pýše básně. Jsou-li smutné, křičí v nich bolestí a jsou-li veselé, tak září jako slunce. Ne, v tomhle nejde o výraz či slovo, jde o to, jak z jaké hloubky srdce vytryskne... Kde já tu básničku už jenom četl? Na tip to ale asi vážně není.

Darkman
06. 01. 2003
Dát tip
Velice se mi to líbí ale nepotěším tě protože opravdu nevím jak mám napsat vážnou kritiku....Je to ale opravdu velmi hezké... tip a klub...

Cpa
06. 01. 2003
Dát tip
Na umření to není. Ale na pochvalu taky ne. Ale zkuším tu "hlubší kritiku" Chceš-li psát dobré básně, musíš přestat dojímat sama sebe vlastní bolestí. Netvářit se, že neseš sama tího celého světa. Neplakat nad zkažeností a surovostí světa jako celku. Vytři si slzy a otevři oči. Buď konkrétní (ne banální, ne všední), piš o škaredém i pěkném - ale o tom, co je. Ale tak, ať si každý dokáže skutečně živě představit hnus i krásu. Rozebírat není na tvé básni co. To ještě není poezie. Na tomto není co opravovat. Moc se mi ta vážná kritika nepovedla, že? Promiň.

Cirilla
06. 01. 2003
Dát tip
nechci být protivná nebo kousavá, nebo tak nějak, vím, že ta báseň šla asi z tebe, ale prostě některé výrazivo je tam ohrané... viz ten růže květ. A neboj se, já ty ohranosti taky používám...;)

Adalim
06. 01. 2003
Dát tip
Hej, "Cpa", ta "kritika" (nebo spis dobre minena rada) se ti podle me docela povedla :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru