Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tajemství mého života (5.část)

07. 01. 2003
1
0
1696
Autor
Apajda

Tak se už konečně dovíte, jak to všechno dopadlo. Nebo, že by ne?

Uprostřed prostorné místnosti na podstavci trůnil velký, prapodivně vybroušený drahokam. Byl to ten krystal, který jsme měli zničit. Pokusil jsem se k němu přiblížit, ale obrovská síla mocné energie mne nazvedla ze země ještě více. Tohle by se dalo využít jako varietní číslo! Ze snů o rychlém zbohatnutí mne však vytrhlo temné zavrčení z nitra chrámu.

Na dosah našich pochodní se přikolébal jeden z těch genetických pokusů na obrázku, ovšem velikosti náklaďáku. Chtěl jsem se pokřižovat, instinktivně, ale tady by to asi nebyla vhodná forma ochrany. Leidra mi poslala očima signál “dělej, co umíš” a já jí zoufalý pohled ”já neumím nic”. Snažil jsem se ze sebe alespoň vypotit něco, co by VYPADALO jako boj, částečně jsem přitom kopíroval Leidru, která to na rozdíl ode mne uměla.

Najednou ji ale to monstrum napálilo tlapou, či co to mělo místo končetin. Mohutnou ranou narazila do stěny.Zůstalo to na mě, a zdálo se, že si mne chce náš nepřítel vychutnat. Soustředil jsem veškerou svou energii, nenávist a zoufalost do jednoho bodu a nechal za sebe jednat někoho, kdo si na tu chvíli zřejmě vypůjčil mé tělo. Nevím, co se v těch okamžicích dělo, bylo to strašně rychlé, můj mozek ty informace nestačil zpracovávat. Jisté je, že jsem, nejspíš nějakou náhodou, zvítězil. Tělo toho příšerného mutanta prostě najednou zmizelo.

Sklonil jsem se k Leidře a podepřel jí rukou hlavu. Upřela na mne kalný pohled.

“Dej mi pusu” šeptla sotva slyšitelně. Udělal bych to, i kdyby si o to neřekla. Líbal jsem ji a náhle ucítil na jazyku hořkou pachuť její krve.

“Miluju tě” zašeptal jsem, ale nevím, jestli mne slyšela. Její hlava se zvrátila dozadu, ruka ochabla, obličej pobledl. V srdci jsem cítil podivné prázdno. Vždyť jsem ji nemohl ani pohřbít!

Teprve teď jsem se rozhlédl a pohledem zavadil o ten pitomej kus šutru na soklu, kvůli kterýmu to vlastně všechno bylo. Naštvaně jsem s ním švihnul o zem, ať si ho pro mne za mne chrání třeba všichni svatí. Možná jsem jen potřeboval s něčím pořádně praštit. Rozletěl se snad na milion kusů. Začala z nich vycházet podivná, trochu pálivá duha a uširvoucí řev, který jsem celou dobu slyšel, postupně slábnul, měnil se tichounký zpěv, až zanikl docela. Nohama jsem stál opět pevně na zemi a i vzduch byl trochu dýchatelnější. Bylo mi jedno, co se tady kdysi dělo, ale doufal jsem, že už to skončilo. Tak trochu i kvůli Leidře.

 

 

Oči mne pálily a slzely. Pomalu opadalo mé rozrušení z … Vlastně ani pořádně nevím, CO jsem udělal, ale něco se změnilo. V mé mysli, v mém těle, v celém okolí. Vypadalo vše opravdu jinak, nebo to byl jen můj nový náhled na svět? Náhle jsem ucítil lehký závan něčeho, vzduchu či energie. Otočil jsem se a záblesk prudkého světla mne přinutil přivřít oči. Obrovské ohnisko síly. Pak to všechno náhle ustalo. Stála přede mnou malá dívenka s dlouhými hnědými vlasy. Na rukou měla meč, jakoby mi ho nabízela. Sklonil jsem se k ní, ačkoli jsem vlastně ani nechtěl. Dětem přece zbraně nepatří.

Probodla mne. Pomalu, stihl bych ještě uhnout, ale já fascinovaně zíral na ten meč, jak prostupuje mým tělem. Bylo to úžasné, rána nebyla vůbec zkrvavená. V prsou jsem cítil strašlivou bolest. Stála nade mnou a meč držela stále v ruce. Znovu jsem ucítil ten proud energie. Byla v té dívce, v tom meči – a proudila tam z mého těla. Nikdy jsem ani netušil, že jí mám v sobě tolik. Kolik let mohlo té dívence být? Tak pět …. osm … ne, teď už jí bylo sedmnáct … dvacet…. Rostla a sílila s každým douškem energie vysátým z mého těla. Tohle tedy bylo předávání energie? No, doufám, že jí bude alespoň dobrá k něčemu užitečnému.

Silná, avšak také trochu afrodiziakální bolest se stále stupňovala. Útržky mého života mi hlavou prolétly jako hejno ptáků, do kterého někdo vystřelil. Neuspořádané vzpomínky a pocity. Poslední, co jsem mohl vidět, bylo – NIC. Tak takhle tedy chutná smrt, jež mi byla dlouhou dobo odpírána?

 

Ne, nebyl to konec. Jen začátek. Začátek nové etapy…


Apajda
25. 02. 2003
Dát tip
Ony to vlastne nejsou dily, jsou to casti jedny povidky, tak jak se mi je darilo davat do pocitace. Jak myslis zmatene? Ale dik za chvalu

Seregil
25. 02. 2003
Dát tip
No nedokážu ti to vysvětlit tak aktuálně, protože jsem to četl před dlouhou dobou, asi se na to podívám znovu, abych ti řekl něco přesnějšího... možná popisnost postav, které se střídají v jednotlivých příbězích, ale na druhou stranu, jsi to trochu osvětlila...

Apajda
25. 02. 2003
Dát tip
Nejak nechapu, postavy jsou tam jen dve... (no, tedy ctyri, ale jen dve dulezite)

Seregil
17. 02. 2003
Dát tip
Měl jsem na mysli návaznost všech dílů... mimoto... trošku zmätěné to na mě působilo... jinak počtení dobrý

Apajda
13. 02. 2003
Dát tip
Tak konecne su na netiku. Minule sem spechala, tak se te ptam az ted: V cem je ta navaznost nepochopitelna. Ze bych to treba spravila, mam mozna par napadu

Apajda
30. 01. 2003
Dát tip
Diky za ten klub. No, ono to mozna nebylo zrovna povedeny, ale to byl muj prvni delsi pokus. Jedna se o to, ze ve 4 byli pred chramem a v 5 uz uvnitr. a je to psany ich-formou, no a Daniel toho taky moc nepochopil.

Seregil
30. 01. 2003
Dát tip
Ale nic proti formě, napsaný je to dobře... jen ta návaznost...

Apajda
30. 01. 2003
Dát tip
Ale ja sem spis myslela, ze kdyz to nepochopil on, primy ucastnik deje, ze to tezko pochopi nekdo jinej.... To chapu tak akorat ja (mozna)

Seregil
30. 01. 2003
Dát tip
Tak to asi jo....

Seregil
29. 01. 2003
Dát tip
Hm.. tak docela mi to došlo, ale ve srovnání s ostatními díly mi moc nenavazují ... jinak dobrý

Apajda
15. 01. 2003
Dát tip
Chlapy rada mam. tedy ne ze by se mi nelibila dila s hrdinkami, jen mi proste nejdou psat.

StvN
11. 01. 2003
Dát tip
Neni to zase tak nenormalni, jestli mas rada chlapy. Taky nejsme moc zvykli na to, aby hlavni hrdinkou byla zena.

Apajda
10. 01. 2003
Dát tip
Tak tos presne uhod, o cem to melo byt. Jinak, to ze on uvazoval castecne zensky, uz znaci vyssi stadium posahanosti. (Uprimne, ja se vzdycky snazim napsat neco s hlavni hrdinkou, ale nejak to nejde,ta zenska mi nikdy k srdci zkratka nepriroste)

StvN
08. 01. 2003
Dát tip
nechápu návaznost, nevidím pointu

Apajda
07. 01. 2003
Dát tip
Když se ti to minule líbilo, tak posílám avízo.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru