Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ta s kosou

13. 01. 2003
1
0
716
Autor
Poseidon

 

Procházím se. Procházím se tím starým, temným městem. Je šero. Stmívá se a obrovské černé mraky líně hlídají oblohu. Probleskující paprsky krvavého slunce jim dávají novou, hrůznou tvář. Procházím se, zdánlivě bez cíle, ale je za tím víc.

V rozích starých rozbořených domů se krčí staří, nemocní lidé. V jejich očích posvátná hrůza. Sledují mně. Malý chlapec. Na krku se mu kolébá amulet. Zvláštní propletenec hadů tvořící vševědoucí oko. Chvíli se ne mně dívá svým nevinným dětským pohledem. Přiběhl a usmál se. Opět ta neznámá síla. Nemohl jsem. Pohladil jsem jeho zlaté vlasy. Usmál se a odběhl pryč.

Pokračuji v cestě o jejímž cíli nemám tušení. Začíná pršet, ale kapky deště se rozplývají dříve než dopadnou na zem. Procházím rušnou ulicí. Lidé, všichni jsou tak stejní, se přede mnou rozestupují a cosi si šeptají. Usmívám se. Přede mnou klečí muž. Tvář má pokrytou jizvami útrap, bílé vlasy a zničený pohled. Jeho oči však září tmou. Amulet. Ach, ty krásné hluboké oči plné smutku. Rychle odcházím, ale ten pocit je stále ve mně. Já jsem tím pocitem.

Jdu, běžím, ledový vítr mi šlehá tvář. Zděšeně běžím dál, vítr se mění v bouři, která řve jediné slovo. Smrt. Ptám se po významu. Marně. Můj rozum ovládlo šílenství. Běžím.Slzy mi zastírají pohled. Myšlenky mysl.

Jsem zde. Útes. Pode mnou rozbouřené moře. Mohutné vlny odrážejí můj obraz jak zrcadlo. Sleduji svou bledou tvář, tak bledou. Jedna z vln stoupá do výše. Odráží strhaný obličej plný bolesti. Ne, není můj. Nemůže být. Je to obličej…Ne, to není možné. Bouře se mění v děsivý smích. Křičím ze všech sil. Zastrašit tu hroznou myšlenku. Proč? Bože! Vrhám se dolů. Divoké vlny si hrají s mým tělem. Vysvobození…?


johanne
19. 04. 2004
Dát tip
mě se to docela líbí, přestože ten konec je dost omšelý... 3/5+t

StvN
09. 03. 2003
Dát tip
Celou dobu jsem čekal co se stane a pak se nic nestalo, možná příště.

Kandelabr
13. 01. 2003
Dát tip
hmmm...dle mého nazoru to nepřináší nic nového. Nejsem přítelem prvoplánovitého symbolismu (kříž s hady atd). Chybí tam nějaký for. Potácející se a na konci sebevraždící se hrdina nestačí...

katugiro
13. 01. 2003
Dát tip
sice nic nového, ale ten styl není špatný... uvidíme časem no ale určitě by to chtělo lepší závěr, tohle je o ničem (a vlny obrazy neodrážejí) :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru