Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ztichlý hřbitov

15. 01. 2003
2
0
1215
Autor
Gamine

Nedávno jsem navštívila Bystřici nad Olší. Byl už večer, když jsem se šla projít zasněženou krajinou. Zrovna jsem míjela hřbitov. Byl otevřený a tak jsem vešla. Nebylo slyšet ani hlásku, absolutní klid. Vlastně...   Sníh, křoupal mi pod nohama. Náhrobní kameny byly nízké a vypadaly jako pelesti dubových postelí. A na postelích peřiny. Peřiny vytvořené kopečky sněhu. A pod nima odpočívali Oni.
Došla jsem k železnému zábradlí a prohlížela si tu smuteční zahradu náhrobků pode mnou. Pak jsem došla cestičkou až k dřevěnému kostelu. Měl žlutě natřené rámy oken a dveří, zespodu nasvětlený...
Zvedla jsem hlavu k obloze, sněžilo a nebe bylo červené a vínové. Možná od pouličních lamp, možná od mraků a snad od něčeho úplně jiného.

 

Byl leden a sníh mi křoupal pod nohama.


Ljuba
04. 02. 2003
Dát tip
Je to pěkné zamyšlení. Ano, dotek smrti, ale i jiného života. Ljuba.

Lu_Po
17. 01. 2003
Dát tip
Jedna úvaha by byla, ale to teď uvažuju já. Mělo to, ale nádech.

Darkman
17. 01. 2003
Dát tip
Taky ti připadalo že na tebe odněkud zdály mluví duše a v hloubi duše se ti usadil podivný pocit....Takový dotek smrti?...*...+k

Gamine
16. 01. 2003
Dát tip
hm, možná máš pravdu. Uvažovala jsem v podstatě nad tím, jak je tam krásně a jak ...bla bla bla. Tak už vím, je to kategorie šrotovačka, protože když jsem tím hřbitovem procházela, tak mi to v tý hlavě šrotovalo, jak tohle napíšu :-)

katugiro
16. 01. 2003
Dát tip
úvaha - proč? :)

redscorpion
15. 01. 2003
Dát tip
Pěkné, hřbitovy já taky rád...obzvláště v zimě.

tOjik
15. 01. 2003
Dát tip
oNa to ani moc uvaha neni. spis popis, ale teda pekny to teda je to jo.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru