Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

15 minutes to deadline

17. 01. 2003
1
0
610
Autor
Loony

Stalo se mu to. A nejen jemu. Možná se to stalo i vám...

Trhl sebou, jako by se náhle probudil ze sna. Ano! Musí to udělat. Už mu nezbývala jiná možnost.

 

Dlouho nad svým problémem přemýšlel. Napadala ho různá řešení, ale zbývalo mu pouze to jediné. Dostal strach. Právě TOHLE řešení ho nejvíce děsilo. V hlavě mu kolovala osamocená myšlenka: Jak? Jak? Jak se mu jen vyhnou?

 

Podíval se kolem. Lidé v místnosti si ho zatím nevšímali. To se brzy změní. Ještě mu zbývalo patnáct minut. Třeba na něco příjde.

Nemohl jen tak odejít, to prostě nešlo. Tedy šlo, ale on neměl tento styl, prchat z boje.  Avšak v krajním případě, kdyby šlo o život, možná by utekl. No jo, ono možná o život půjde. Nebo alespoň o zdraví. Jeho zdraví.

 

Sváděl vnitřní boj, bylo to dilema. Utéct z boje, ztratit tak svou čest, ale zůstat na živu a zdráv, nebo riskovat, možná zemřít, ale čestně? Toť otázka. Nebyl žádný Shakespeare, ani jeho známý hrdina Hamlet. Problém měl však daleko složitější.

 

Pět minut po deadline. Lidé už na něj zvědavě pohlížejí. Moc jich není, ale stačí to. Vypadají dost nervózně. Teď na něj dokonce i zavolali. No to je konec. OK, jde na to. Rozhodl se. Musí to udělat. Musí konečně dojíst ten hnusnej školní oběd...


StvN
19. 01. 2003
Dát tip
Víš co? Svádět vnitřní boj a přemýšlet o Shakespearovi, když před tebou leží jen oběd, to je jak z pomocný školy, kdy při nabírání polívky lžící a následném transportu do dutiny ústní, funguje chlapcova ruka jako ostřikovač, to by bylo alespoň akční, ale takhle člověk čeká co se stane a ono se nestane nic. Je to jako když koukáš na dobrej film a čekáš nějakej vychytanej konec a ono to skončí tak, že si s údivem řekeš - aha - prostě hloupej konec udělá i z dobrýho díla jen hloupou povídku.

Cirilla
18. 01. 2003
Dát tip
byl dobrej?

Kandelabr
18. 01. 2003
Dát tip
je to takový malinkatý forek. na odlehčení fajn. na začátek na písmakovi taky fajn. ale ono na tom vůbec nic není. na tohmle principu (přecenění nebo podcenění události) funguje hromada povídek. chtělo by to ještě něco navíc...

Loony
18. 01. 2003
Dát tip
K zemi - jako zhoršila celkový dojem? Co by tam bylo lepší?

Loony
18. 01. 2003
Dát tip
Jasně, nějak se začít musé :-)

Looony, Looony... jedna lžička za maminku, jedna lžička za tatínka, třetí za nevlastní sestřičku... Čekal jsem, že se z toho vyvine třeba svatba nebo něco podobného a mé očekávání se víceméně naplnilo. Na tebe se ale čeká nejen v jídelně. A ke všem odstavcům s výjimkou toho posledního - formulace těch myšlenek je jistě dost ovlivněna špionážními filmy :-) Cs.

dodatek: prostě moc čumíš na seriály ale jinak je to GUT!

Loony
17. 01. 2003
Dát tip
Tak: 1) Jsem Loony a ne Looony! Jen dvě o! 2) Nemusíš všude šířit mou nedokonalost! 3) Ty zase moc čteš noviny. Ale jinak DANKE! Teda THANKS! Němčinu nemusím, tak mě s ní ne***...

já němčinu musim a maďarštinu taky.. dyk víš... a anglina je dobrá tak leda na žvejkání při mluvení...

Loony
17. 01. 2003
Dát tip
Já vím... Na žvejkání při mluvení jsou dobré jiné věci. A nejen na žvejkání a nejen při mluvení... :-)

Danny
17. 01. 2003
Dát tip
:]]]] pěkný

redboy
17. 01. 2003
Dát tip
Skočil jsem na to. A stálo to za to.

ulita
17. 01. 2003
Dát tip
dobrý :)

katugiro
17. 01. 2003
Dát tip
po záplavách existenciálních krizí v písmáckých dílech se ani sám sobě nedivím, že jsem se nechal překvapit koncem... :) jinak na tom nic není, no... ale nevadí, stačilo :)

StvN
17. 01. 2003
Dát tip
Pointa je většinou od toho, alespoň u takovéhoto typu děl, aby napravila to, co v díle chybělo, aby čtenáře náhle přimrazila, po krátkém nudném čtení, plném očekávání - co asi. Ale tady ta pointa to srazila ještě víc k zemi.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru