Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pohled na svět..

18. 01. 2003
0
0
870
Autor
smudlinka

Jaký je rozdíl mezi pesimistou, realistou a optimistou?

 

Optimista vidí svět, takový jaký by měl být,

realista,  takový jaký je

a pesimista, tak jak dopadne.


Kalimero
19. 01. 2003
Dát tip
no jo, jenomže on vůbec není blbej a stejně zůstane tam, kde je, protože ho ta jeho chemie baví ;-))))))) na naši první dovolenou nejdřív ani nechtěl jet, protože si život bez chemie na týden neuměl představit :-) - a jak to dopadlo? z dovolené jsme oba volali do práce, jestli si můžeme vzít ještě další týden dovolené a pak po příjezdu jsem přišla o práci já ("restrukturalizace", že pro ně můžu dělat na živnosťák...) - už je to pár let, už jsme se vzali :-) a máme toho pejska a všichni se vzájemně otlapkáváme :-)))

Kalimero
18. 01. 2003
Dát tip
optimista vidí svět tak, jak ho chce vidět (a kupodivu se mu to daří - narozdíl od mnohých jiných) realistu jsem ještě asi nepotkala naživo a pesimistu mám doma... - říkají mu katastrofák nebo tak nějak a většinu času prokňučí, že ho něco bolí, že ho určitě vyhoděj z práce a že je blbej a půjde pást krávy zatím se držím - ale je to určitě přenosný (bojím bojím) ;-))))

kdyby byl svět podle optimistů ,byla by tu pěkná nuda!!! Myslim tim , kdyby byl každej šťastnej! Já osobně potřebuju chvíle zkleslosti , závisti , hořkosti i beznaděje !!!

katugiro
18. 01. 2003
Dát tip
optimista věří, že žijeme v nejlepším možném světě a pesimista se obává, že je to pravda... :) Kalimero: jestli on to ten katastrofák nakonec nebude u krav mít lepší než my ostatní... :)

JanisFan
18. 01. 2003
Dát tip
optimista je jen špatně informovaný realista a já jsem velmi špatně informovaná :))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru