Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Poselství

20. 01. 2003
0
0
859
Autor
Bluďa

Jako tradičně nabízím něco, co příliš nedokáži zařadit. Jsem zmaten světem a tak tedy proč bych nesměl vnést zmatek i sem?

 

Poselství

 

Ptám se tě proč, osude,

proč si tak zahráváš s mými nejkřehčími myšlenkami?

Nutíš mne k rozhodnutím, jež se nelehko konají

a jediné pomyšlení na ně je bolestné.

 

Avšak já se ti vzepřu!

Já půjdu vlastní cestou,

nikdo ani nic mi nebude diktovat život!

Slyšíš? - Nebude!

 

 

Co to dělám? - Ptám se? - Všeho.

- a dostávám odpověď ničeho,

obávám se různého, ale raduji se z jednoho.

 

Šílím. Hovoříte. - Tak strašlivé věty.

Nemluvte. Ne!

-

Hlasy ticha řvou šeptem slova nesrozumitelnosti.

Odstraňme nezničitelné zhoubce míru

posvstávající v jeho jménu.

 

Šepot mnoha jedinců - jeden šum.

-

Úpí tak skvostně, tak lahodně, - tak nemelodicky

- a nikdo je neslyší, proč?

 

Ó ty kráso strnulosti času,

pohlť nicotu věčnosti nijakých dnů

a propusť svobodu z pout volnosti.

Dejme řád chaosu a barvy šedi.

 

Změňme svět i přes jeho neměnnost

a bojujme až do krve úsvitu lepšího života.

Povstaňte myšlenky zadupané rovností a dejte cíl NÁM..

 

Ať paradox je totožností, vytvořme spokojenost

nespokojenosti.


Padalka
03. 04. 2003
Dát tip
no jo, reformátor: změňme, povstaňme, bojujme, vytvořme! Líbí se mi to, možná to nechápu, tak jak jsi to myslel ty, ale v mé vlastní interpretaci je tam spousta krásných míst. Pokud někdo ruší mír, není to v Jeho jménu, ale jen prostou sugestivní fikcí.

Bluďa
05. 03. 2003
Dát tip
Dobře, nechám si poradit a příště bude písmo o něco menším. Zpátečnicky? Asi jo, mám rád myšlenky v nichž se toulám minulostí. Ten sloh je mojí přirozeností, takže si na něj možná budete muset zvyknout a nebo...?Kdo ví? Mám vlastní svět, imaginární, ve kterém žiju svými představami.

ještě jedna výtka, Lukášku: Blbě se to čte, protože je to moc velký. Jsou i jiný způsoby prezentace megalomanie:o) Ale ne, neber to vážně. A máš docela nestravitelnej archaickej sloh. Když takhle psal Shakespeare, nikdo se nad tim nepozastaví, takhle to působí možná trochu zpátečnicky, jako by jsi nebyl š'tasten v předimenzovanym světě finančních megakorporací, mediálního vymejvání mozků a technický zábavy, která pomalu nahrazuje vlastní lidský myšlenky a city?

Bluďa
13. 02. 2003
Dát tip
To zakončení je zde myšleno jako oslovení pro široké okolí. Mimochodem, proč mám pocit, jako bych skrze to ukazoval svoji osobnost... To bude asi tím, že to z toho textu zřejmě přímo vyjadřuje. Nábožensky to mělo i vypadat, ale v tom druhém se s tebou musím přít, schizofrenie se začíná stávat v mém životě "obyčejnou" součástí. A když někdo trpí schizofrenií v podobě osobnosti diktátora, který ví, že nemůže nikdy získat moc dle jeho představ, máme tady rozpor, na rozporech zakládám tak trochu svoje "díla." 2 tváře - 1 poselství.

jasně, za svoji nerozhodnost si každej může sám. máš to hezký, ale spíš než takhle bych to prezentovala jako monolog v nějakym dramatu nebo něco podobnýho. mimochodem, celou dobu je to v 1. osobě, ta 3. os. mn. č. na konci je plurál majestátnosti nebo schizofrenie? dál: je to až trochu moc náboženský, jestli to tak můžu říct, a když nechceš žádný dikce, nesmýšlej diktátorsky

Schwalbe
21. 01. 2003
Dát tip
Pěkné. Ale dávat vinu osudu .... to bych nedělal.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru