Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

?

21. 01. 2003
3
0
934
Autor
AažZ

...jen takový pokus o hádanku:) buďtě shovívaví:) Každá sloka skrývá jednu indicii k nalzenení odpovědi..i když zjistíte odpověď, zajímalo by mě spíš nalezení všech indicií, které k odpovědi vedou:) ..ale každý váš nalezený nápad mě samozřejmě zajímá...tak hádejte:) ...je to jen taková hra...malinkatá mozaika Až vás něco napadne, tak napište :)

Dříve než

oka mžik

dřív než

nic

po cestě pádu

zlomený v krásu

otec můj

přichází

 

Tajemná síla

s bratrem

se sžila

 

Ač jeho jménem

když do tmy

nesvede tě

tak k ránu

cestou

 vyvede tě

 

Sestry mé

podoba

co není zjevná

ta z duše

nevymizí

zůstává vždy věrná

 

Jak bílý maják

v bouři

je ostrov

darem moři

 

Dvě číše

jen z jedné ubývá

Kdo mohl to být?

Možná já?:)

 


Rumco
09. 01. 2004
Dát tip
tip

gabio
03. 01. 2004
Dát tip
netuším...

Armand
26. 12. 2003
Dát tip
koukám, a už jsem dávno odpověděl :)

Armand
22. 01. 2003
Dát tip
mám hodně práce a proto nestíhám číst všechno... (to k vysvětlení opomenutí tvé hádanky prostě jsem na ni nenarazil - si tě dám do oblíbených) a k hádance samotné - je pěkná, líbí se mi /*, i když na hádanku je dost dlouhá a tudíž přirozeně zavádějící a o to těžší (hádanky by měly být zhuštěnější). Jsi mazaný hádankář, tady je má odpověď: Kdo jiný než Já? když piji z jedné v druhé ubývá jsem maják co stojí v bouři změn zrcadlem času nezměněn kdo v noc se noří jitra dočká se Co přichází to zase odejde sestra je třetí lodivod klamem ticha otec dočkal se a zlomen žije - dýchá Jsem pouhý okamžik jsem pouhé nic Jsem mořem jež je bez hranic

AažZ
22. 01. 2003
Dát tip
Krásná odpověď, ale na mou hádanku se odpoví jedním slovem:) Přesto dík za odpověď a čas, který jsi této zavádějící věci věnoval. jen ti musím objasnit, že ta hádanka je vlastně odpověď na jednu tvou dříve položenou otázku;)...tak trochu zapátrej v paměti:)

Armand
22. 01. 2003
Dát tip
to jedno slovo je posledním slovem v prvním verši.. pokud to chceš takhle specificky .-) (nebo slovo ano, mám-li odpovídat přímo) Na tu otázku si asi nevzpomenu, celý život kladu otázky .-) a paměť mám děravou :))) Připomeneš mi ji?

dám se poddat

AažZ
21. 01. 2003
Dát tip
nedávej:) neni to těžký

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru