Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Povzdech

29. 01. 2003
1
0
1092

Prosímvás,

 

to nemáte téměř všichni co dělat, že každý nesmysl, co vás napadne, strkáte okamžitě na internet, aniž vůbec uvažujete o tom, jestli to za to vůbec stojí a jestli má pro ostatní smysl to číst?
Já vím, že to číst nemusím, ale myslím si, že když už to tu zveřeňujete, měli byste tak činit alespoň s záměrem čtenáři něco předat.  Abych se vyjádřil trochu květnatěji: cítím se tu trak trochu jako poutník u vyschlé studny. Rád bych se napil, rád, ale kde nic není...


AkiC
17. 12. 2004
Dát tip
NUUUUUUUUUDAAAAAAAAAAAAAAAA

myslím, že ostatná kritici mají pravdu.

Milý Hannibale, Pokud jsi kdy došel k názoru, že Písmák je tu proto, aby jsme před díly jeho členů padali na zadky, mýlíš se. Jak už konstatoval Zdeny_Venison...a vůbec, jak je uvedeno v tzv. topicu Písmáka: jde o amatérské literární umění....(..mimochodem ani to často neodpovídá skutečnosti, viz...no, ty si je najdeš, kdy budeš jenom trochu chtít). Ti Tví rádoby autoři tu jsou proto, aby se rozvíjeli, nic víc. P.S.: už se těším, až se na mně vrhneš. Četl jsem od Tebe kritiku na Bizkitfreakova Potatoa, tak vím, jak to nejspíš bude probíhat:)) Nicméně, Tvůj styl mi docela sedne, akorát bych chtěl podotknout, zkus přemýšlet o díle, nad nímž se nakonec chystáš zhrozit a vynést rozsudek - je to blbost-, viz. Potatoe. Hodně věcem jsi vůbec neporozumněl.

Takhle,asi máš pravdu.Ale jak mám já poznat,co stojí za to sem dávat,a co ne?Od toho snad Písmák je,abych zjistil, jestli jsem napsal něco,co se dá číst,a nebo je to vážně pitomost..Já jsem elektrikář,ne spisovatel. Ale fajn, budu se radši věnovat tomu,co umím. Rusím registraci..Mějte se tu jak chcete

nin
13. 02. 2003
Dát tip
souhlas s Teichmannem, už jsem ti to vlastně psala do zpráv, tohle je jako takovej pubertální výkřik - navíc tady JSOU kvalitní věci, sice z mýho pohledu mezi hromadou píčovin, ale jsou tu a to, cos napsal, je dost povrchní - nehledě na nesmyslný zařazení do kategorie citát - s odůvodněním "je to můj citát" - trochu pokory, dítě!

Bizkitfreaku, možná by sis měl přečíst mé nové dílo... Johnie Bassovi a Teichmanovi: Smysl vašich námitek dost dobře nechápu. Říkám, co se mi líbí a nelíbí. A říkám také proč. Nevím, co je na tom sobeckého. Pokud se mi něco nelíbí, pochopitelně to zavrhuji, to přeci jinak nejde. Karel Havlíček Borovský to jednou vyjádřil takto: „Smí-li se ale vůbec kritika podati, tedy i v tom obsaženo jest povolení pohaněti to, co hany zasluhuje. Aneb snad jsem měl podat kritiku bez hany? Toť by bylo podobno onomu malíři, který svého přítele o nestanné posouzení své malby požádal, přitom však podotknul, že již jednoho, který mu ji pohanil, po schodech vyhodil.“ Stejně tak když dostanu ve školní jídelně oběd a shledám knedlíky zdrclými, a proto je odmítnu jíst, nenazvete to sobectvím. Já je nikomu nezakazuji, ať si je ostatní klidně jedí, když na to mají žaludek. Ale já jsem, panečku, labužník, mně nestačí nějaké zdrcliny, to já budu vždycky hledat nějaké lepší kousky. Říkáš mi, J.B. , že nemám pravdu, když tvrdím, že tato lepší, šťavnatá sousta se tu téměř nevyskytují, ale přitom obratem sám přiznáváš, že je člověk musí hledat. A to je právě ten problém, o který mi také šlo. Ty, Teichmanne, jsi po mně chtěl úvahu o relativitě vkusu. Věz, že se k jejímu napsání chystám, i když je třeba ještě rozlišovat mezi vkusem a rozpoznáváním kvality. Ale neboj, úvaha bude. Prozatím přijmi zavděk mojí Polemikou s Bizkitfreakem.

JohnieBass
12. 02. 2003
Dát tip
HANNIBAL: Je chyba, že to co se Ti nelíbí zavrhuješ, zkusse k něčemu , co se Ti nelíbilo vrátit za měsíc, za rok (a nemyslím jen v literatuře). V mnoha věcech najdeš zalíbení, ale ne vždy na první pohled. A k tomu hledání: Pokud si myslíš, že tu nejsou kvalitní díla, tak hledej, ale myslím si, že si přijdeš na své a nemusíš dlouho "hledat". Vybírej si i podle kategorií, chceš-li, člověk má pak lepší orientaci v té hromadě děl, co tu jsou. JB :o) Měj se!

blondýna
10. 02. 2003
Dát tip
prosím vás... se píše odděleně...

Bizkitfreak
09. 02. 2003
Dát tip
Jestli se ti opravdu nic nelíbí, začni psát a potom kritizuj sám sebe. Skutečnost, že písmák je, včetně mě, plný trosek neznamená, že neumím zarovnat písmo-začni SÁM PSÁT a pak si do toho kecej. neexistuje člověk, který má v hloupém světě plyšových medvídků schopnost napsat objektivní kritiku k ničemu! Jsi-li nic, nepiš o tom kritiky. Uživatel písmáka si zaškrtne, že stojí o hlubší kritiku, ale už tam není políčko, jestli stojí pouze o objektivní. Doufá, že mne alespoň někteří chápete- já bych mohl také napsat kritiku o schopenhauerově tvorbě a tupě tvrdit, že je o ničem, nebýt v tomto směru objektivní. Někdy si musíme až biblicky umýt oči blátem, aby jsme prohlédli. Všimni si, jak neobjektivně soudím tvou objektivitu. Představ si, že napíšu knihu o eristické dialektice, ale budu psát o medvídku pů! Rozumněj, já nejsem konfliktní hardware, ale s některými viry se prostě nesnesu-jedním z nich jseš ty. Máš 1 dílo (TOTO) a 36 kritik. člověk by se skoro vsadil (Ačkoli znechucen), že jsou v podobném duchu jako ty, co už četl. Až kráva zakokrhá a prase půjde podojit kozla, napiš další kritiku. Uděláš tím světu (Alespoň mě) velikou službu.

houba
30. 01. 2003
Dát tip
souhlas s Teichmanem něco ti nesedlo a tak jsi vykřikl..... přeci každý začínající autor potřebuje kritiku,aby se mohl dál zlepšovat....a Písmák,mám pocit,funguje od toho,aby autorovi byla poskytnuta kritika a rady,co a kde zlepšovat.... pokud hledáš kvalitní autorskou poezii,stačí zapnout např.rozhlas-Zelené peří,opatřit si časopis Weles(jeden za všechny..)anebo kouknout na server poezie.cz :o)

nin
29. 01. 2003
Dát tip
kategorie Citát? musíš se prokousávat a najdeš

Bohužel tu žádná vhodná kategorie není. Tohle není dílo, to je můj komentář. A můj citát. To je právě to, že se musím prokousávat. Vždy si přitom říkám, jak jen je to možné, že perly jsou zahrnuty TAK velkou vrstvou balastu. Ten by tu přeci nemusel být, kdyby měli začínající rádobyautoři alespoň trošku ohledu ke čtenáři. Když vím, že to, co píšu, je blbost, tak to alespoň nevnucuju někomu jinému. Když to nevím, tak pak je to špatný...

nin
29. 01. 2003
Dát tip
Ha, přišlo mi to i jako zpráva, taxem ti odpověděla do zpráv. Vlastní citát je nesmysl :-) - tohle je jasně do kategorie Ostatní a to další máš ve zprávě...

Sapho
29. 01. 2003
Dát tip
asi uletěly...včely. nu což. v domech ob chodních koupím si za celý desetník hrnek medoviny. Mě osobně by nebavilo čekat, až se vrátí..ty včely .ale taky by mě neba kupovat si med v konzervách a hned vědět, co v nich je...výživná hodnota asi stejná, ale já třeba miluju ten od včel lesních...no a tak si ho najdu, a když dlouho hledám, tak dostanu i pár žihadel, ale když najdu - mám pocit, že to stálo za to, a že fakt ty obchodní domy budu dál ob cházet...Ale jinak by se mi kategorie "citát" také moc líbila, nedalo by se s tím něco dělat...???

JohnieBass
29. 01. 2003
Dát tip
Hledej! Nemáš pravdu, jsem přesvědčen, že každý si tu najde dílka, která se mu budou líbit a která mu udělají radost. Neznamená, že když Tobě se něco nelíbí, nemělo by to zde být. To byl byl dost sobecký přístup, nemyslíš? :o) JB

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru