Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Krteček for prezident

03. 02. 2003
2
0
1170
Autor
Sidonius

  Konečné řešení "prezidentské otázky" oznámili dnes v raních hodinách předsedové koaličních stran. "Shodli jsme se, že jediným přijatelným kandidátem jak pro většinu parlamentu a senátu, tak i pro českou veřejnost, zůstal krteček," sdělil na tiskové konferenci překvapeným novinářům premiér Špidla. "Je to osobnost nadstranická, s níž sympatizuje nejen česká, ale i zahraniční veřejnost," zdůvodnil dále své rozhodnutí.

  "Ano, je pravda, že krteček se jako diplomat výborně osvědčil," doplňuje Cyril Svoboda. "S každým dovede najít společnou řeč. A navíc ho ve světě zná každé malé dítě."

  Jak obecně přijatelným kandidátem krteček vskutku je, dokazuje fakt, že se pro něj vyslovil Václav Havel i Miroslav Grebeníček. "Neztratil dosud morální kredit a zdá, že snad ani není schopen lži," podporuje krtečka bývalý prezident. Předseda KSČM si zase pochvaluje krtečkův pacifistický postoj.

  Pouze ODS stále trvá na svém kandidátovi, ačkoliv podle kuloárních informací Topolánkovsky ladění poslanci jsou na vážkách. Podobné úvahy ale odmítl poslanec Tlustý: "Krteček je také pěkné zviřátko, ale my v ODS máme radši Klause.

                                                                                                                 -zz-


Sidonius
04. 02. 2003
Dát tip
Důrazně protestuji. Big George jsem četl až teď po tvém upozornění. Jenže já neskládám bajky a nikoho nepomlouvám, já se snažím kreslit karikaturu uvedením normálních lidí do nenormální situace. Aniž bych měl něco osobního proti Big Georgovi nebo jiným satirikům, historky o tom, jak si každý snaží nahrabat a všichni se jen vzájemně pomlouvají mi přijdou na satiru poněkud málo.

Yossarian
04. 02. 2003
Dát tip
o.k., ale ja čet nejdřiv George a trochu mi to připomínalo... no tak se nezlob

Yossarian
03. 02. 2003
Dát tip
tip za poslední větu, jinak mi to přijde trošinku ovlivněné posledním fejetonem BigGeorge ale "Krteček je také pěkné zviřátko, ale my v ODS máme radši Klause" je dobrýýýýý

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru