Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Psaní člověku

03. 02. 2003
1
0
1026
Autor
Eternal

Probuď radost v bližních svých a radostí v Tobě odmění se Ti.

Našel jsem si Tě. Dlouho jsem Tě hledal a ty jsi dlouho na mne čekal. Musím si vážit tohoto okamžiku, od kterého se bude toliko nového dít. Nyní najdeš ten kýžený klid, který po tisíce let v Tobě dřímal a sténal pod nátlakem úmorného a šedého bytí. Vidím v Tobě radosný pocit, který dere se a hojí, místa jenž ještě dnes byla zjizvena studenými včerejšky. Nebudeš už sám, najdeš i další vysněná místa, která jsou vystlaným hnízdem pro niterní životy smrtelných i nesmrtelných. Jednou jedinkrát okusíš tu chuť, která neúpí pod nátlakem všedních bolestí a rostoucích beznadějí. Najdeš sounáležitost a jistotu v sebe sama. A pak až si odpočineš, pak Tě čekají nové úkoly. Mnohem vznešenější a radostnější. Budeš překvapen kolik se Ti toho bude dařit pod Tvou silnou a zdravou vůlí. A dá Ti to smysl, stejně tak jako v den, kdy jsi pochopil, proč smysl má i Tvůj životní omyl.

 

Vzpomněl jsem si, že našel jsem deset duší, jimž předal jsem vše co jsem věděl a až tehdy.. až oni se probudí a budou vnímat vším, čím jsem je obohatil... jen tehdy budu moci jít dál a jen tehdy najdu klid. Klid, jenž ničemu se nevyrovná a ničeho víc si přání velkých přání nepřejí.... a právě pro ty probuzené, pro ně jsou tyto verše:

 

Byla by radost,
pohledět do oka,
láskou pohladit
a k hvězdám se rozletět.

 

Je to však starost,
dělá mi otroka,
láskou navnadit
a k zemi pohledět.


Eternal
09. 02. 2003
Dát tip
Taktéž děkuji. :o)

Cody
08. 02. 2003
Dát tip
"A v rozkvetlých sadech snů zasejte semena dní, z nichž vzejde mír a Láska. Zalévejte je často, svými skutky, myšlenkami, city a radostí. Rosťte a rozkvétejte, malá má semínka, jež jsem Já zasel, aby vzkvétala svobodně a volně. Rosťte a voňte, nechte se objímat Sluncem a v dešti se radujte ze všeho, co JEST." (z 2. března 2002) Děkuji Ti Etí.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru