Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Hodina anglictiny

10. 02. 2003
2
0
651
Autor
Kloboucek

Nejdřív to bylo do slohu, ale nakonec z toho sešlo.

      Je pondělí ráno a já zase spěchám do školy. Za minutu zvoní, za mnou je však pouze půlka cesty. No co, vždyť je angličtina.

      Hodiny angličtiny mají trochu jiný ráz než je obvyklé u ostatních hodin. Ne, že bych chtěla znehodnocovat vyučovací metodu "dělejtesicochcete", ale myslím, že většina z nás se touto metodou příliš anglicky nenaučila.

      Naše učení spočívá v tom, že jednou za hodinu nás pan "studovaný" profesor zakřičí něco ve stylu "BE QUIET" nebo "SHUT UP". Takže popravdě tyto fráze už zvládám velmi dobře. Občas sice mrknem na nějaké to cvičení, ale veskutečnosti ho dělá buď pan profesor, nebo nejaktivnější z nás, naučení samostudiem.

      Vždycky mi bylo vštěpváno, že se nemám bát žádat o pomoc. A že kamarádi jsou od toho, aby ti pomohli, když si nevíš s něčím rady, ale ve škole jsem to nikdy příliš neuplatnila, až na jedinou výjimku. Písemné práce z angličtiny jsou totiž velmi kolektivní prací. Pro pořádek sedíme odděleně, ale to mám dojem neplní. to že si pan profesor čte svou oblíbenou knížku"jak se stát milovaným učitelem", nám umožňuje pracovat ve skupinách s pomocí učebnic a sešitů.

     není tedy divu, že známky z angličtiny napúrosto neodpovídají znalostem. Jsem sice ráda, že můj celkový průměr je o něco lepší, ale nejsem si jistá jestli tomu budu ráda i ve chvíli,kdy tu angličtinu potřebova budu.


Rowenna
28. 04. 2003
Dát tip
Pobavila mě představa, jak si profesor čte o tom, jak se stát oblíbeným profesorem, a na živé žáky zvysoka kašle. :-)))

Jolie
04. 04. 2003
Dát tip
to by měl spíš být text kolektivního dopisu ředitelce-řediteli školy...

katugiro
15. 02. 2003
Dát tip
mně to přijde spíše slabě napsané, no... :)

Shammann
12. 02. 2003
Dát tip
Co takhle novela?

Shammann
11. 02. 2003
Dát tip
Jo Yossarian, taky koukám, že sem si toho hned nevšim, je to spíš povídka?

Yossarian
11. 02. 2003
Dát tip
no prdnul bych k tomu miniatury, je to krátky, ale povídka ovšem taky

Yossarian
11. 02. 2003
Dát tip
avi

Shammann
10. 02. 2003
Dát tip
Kloboučku zajímavý fejeton, líbí se mi..

cup_of_tea
10. 02. 2003
Dát tip
Zajimavy, ale nevim... to tema... I kdyz vlastne proc ne. Dobry.

Yossarian
10. 02. 2003
Dát tip
máš přesně pravdu, měl sem rád takový hodiny anarchie, ale anglicky neumím nic moc a to mi teď moc škodí. Jen jednu výtku mám, fejeton prosím ne, tohle není fejeton.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru