Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Co je láska?

12. 02. 2003
1
0
1203
Autor
Atalay

Česko-anglický text.. CO je to? Dá se to poznat?Jak to poznat?

Správně..

Co je to ta láska? Je to jen pocit toho, že s někým je Vám moc krásně? Pocit, že bez toho druhého nemůžete žít?

Já byl v takové situaci dva a půl roku... Pak jsem poznal jednu dívku.. Byla úplně jiná, odlišná.. Ale něco se stalo... Začal jsem pochybovat.. Pochybovat o tom koho a proč vlastně miluju... Byla to velice složitá situace.. Kdy jsem nevěděl jak z toho ven.. Avšak události tomu daly takový konec, že... Jaké události?! Vždyť jsem to byl já kdo se rozhodl! Já kdo to vše zavinil... Já.. kdo neví..

Změnil jsem své drahé.. Bylo to těžké, ale mě to připadalo normální, protože život jde dál until to the death..

Proč jsem odešel od stávající partnerky? Když vše bylo tak jak má být? Někteří z vás si teď říkají, že jsem hlupák... možná... Ale.. Zůstali byste s někým, koho moc milujete.. ALE zároveň víte taky o někom, ke komu cítíte něco víc? Ale nedokážete to identifikovat?

Změnil se celý můj život.. Zdá se mi, že jsem začal žít... Až na to, že ta láska mi nějak uniká.. I ta druhá volba nebyla ta správná... Skončilo to. Proč? Chtěl jsem mnoho? Ani ne, protože jsem dosáhl mnohého.. Změnil jsem ji... zamilovala se do mně..  But I was wrong again.. The name.. nickname that I see in my mind is "Heart-breaker".. But I do not to take it! I still believe that all that things were my destiny...

Vše zlé, ale i dobré mě poznamenalo.. Říkám si: "Budu teď nějakou dobu sám.. Určitě mi to jen prospěje." Ale včera se mi připomenula jedna věc.. Bude sv. Valentýn, a já přišel na to, že si už ani přesně nepamatuji, o kterém valentýnu jsem byl sám..

Člověk si asi nevybere koho bude milovat.. Milovat? Co to znamená? 

To be one mind? one body? one life? 

A pak je tady ještě ten zvláštní nepopsatelný pocit... Je to o tom pocitu? Intuici? Co když splníte všechny předpoklady, ale Ten pocit tomu chybí? A když máte Ten pocit, ale ostatní se neshoduje? Co pak dělat?

Jedno je jasné. Láska si nevybírá kdy, kde a s kým.. Prostě se objeví a někdy i odejde.. Jak může jen tak odejít?! Možná, jen proto aby mohla znovu přijít.

A tak mi nezbývá nic jiného než jen čekat.. Až přijde... jedna z nich.. Slečna?  Láska?  Smrt?

Třeba již některá z nich tu už je? Nebo klepe na dveře... Bojím se otevřít... Bojím se ublížit.. bojím se slz...Mých slz............

 

By

Atalay

 

 


Aki
28. 02. 2003
Dát tip
nějak mi nedošlo, proč je tam ta anglina... když už ji použiješ, měl bys ji ovládat, jak praví katugiro... já teda nejsem žádnej těžkej angličtinář, ale nějak mi tam moc nesedí to "to the death"... a proč je v "I do not to take it" infinitiv? jinak... co je to láska? když to hezky, pravidelně mlaská... :o)

Yfča
28. 02. 2003
Dát tip
Aki, ty jsi zvíře! :o))

Aki
28. 02. 2003
Dát tip
Yfča: hafinky... hafi haf :o)

Atalay
28. 02. 2003
Dát tip
Aki: No.. já vím.. po dlouhé době jsem něco angl. vypotil.. a chtěl jsem to tak napsat.. prostě ty nejhlubší myšlenky jsou tak trochu zkryty... Yfča: ale no tak.. někde se vykecat musí.. A navíc, pro některé lidi to je průvodce životem.. něco na to i je... Dík. by Atalay :-)

Aki
28. 02. 2003
Dát tip
Atalay: jakýkoliv myšlenky jdou v pohodě schovat i v češtině :o) ale autor jsi samozřejmě ty... :o) a průvodce životem? nedělej to za plotem... venku je náledí... zvědaví sousedi... lásku si dělejte doma a v teple snažte se netvářit blbě a vztekle... (love by @ki) :o)

Atalay
28. 02. 2003
Dát tip
Hmmm.. Aspoň vidíš jak je pravda jednoduchá... :-D Seš třída... by Atalay :-)

Atalay
13. 02. 2003
Dát tip
To StvN: Přesně ti nerozumím.. To katugiro: NOBODY IS PERFECT! Nejsem žádná nauka o literatuře, jsem jen... bezvýznamný bod v celém vesmíru... o tom nadhledu.. Pokusím se nad tím příště zamyslet.. Jestli to půjde.. Píšu tak jak to cítím.. Dík. By Atalay :-)

Endif
13. 02. 2003
Dát tip
Pochybuj, to je správné... časem najdeš i sám sebe, což je asi nutná podmínka pro hledání toho druhého...

Vio
12. 02. 2003
Dát tip
Za 10 let možná budeš vidět všechno jinak... Otázky budou stejné, ale odpovědi jiné. A nebo otázky úplně zmizí... nebo přijdou jiné...

Torolfita
12. 02. 2003
Dát tip
Taky jsem psala úvahu na téma: "Co je to láska?" A dalo by se říct, že jsem se zabírala něčím podobným. A možná to bude znít trochu divně, ale při čtění jsem se až vyděsila, jak někdo může mít tak podobný názor na stejnou věc. Tak podobné myšlení. Snad i proto dávám TIP, protože vtom vidím i kus sebe.

Fionka
12. 02. 2003
Dát tip
Atalay, já se taky bojím ublížit a taky se bojím slz.

Atalay
12. 02. 2003
Dát tip
To ALL: Děkuji za kritiku.. By Atalay :-)

StvN
12. 02. 2003
Dát tip
Jeden by neřekl, že ti táhne už na jednadvacátej.

katugiro
12. 02. 2003
Dát tip
vytknul bych absenci snahy o nadhled a používání cizího jazyka, který neovládáš, jinak jsou všechny odpovědi na Tobě... :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru