Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

No name:o(

24. 02. 2003
1
0
610
Autor
Lucousek

Nevím, jestli se tohle vůbec bude libít, vlastne se to ani libit nemusi, ale asi by me to stejně zahralo u srdicka...Možna každy z vas ma takový zkušenosti, možna ne....třeba tohle je začatek a brzo bude pokračovaní....Kdo vi?

Je 1.1. 2003 a člověk by si myslel, že s novým rokem přijde něco novýho, lepší, krásnějšího…..že ten nový rok přinese štěstí a on bude moct být naplno šťastný. I já jsem taková hloupá naivka, že jsme tomu věřila.

Byla půlnoc, po nebi se vznášely tisíce barevných hvězdiček a já si tajně přála, abych už nemusela nikdy plakat, abych se jen smála a byla naplno šťastná a nebyla jen nějakou hadrovou panenkou, abych nebyla jen otrokem svých snů…Teď mám pocit, že mi na hlavu opět padá celý svět….nevím, kde lidi, který máte rádi berou tu moc, že přijdou, z pusy jim vyletí par slov a a a …..všechno jde do háje.

Člověk, když se protlouká životem narazí na spoustu lidí….ať jsou mladí nebo staří….někteří ublíží, jiní zradí, někteří zalžou, zklamou vaši důvěru….jiní zas potěší vaše srdce, můžete se na ně kdykoliv spolehnout, milujete je…ale už v tu chvíli co, se s nimi seznámíte víte, že jednou odejdou….to samý je i ve vztahu. Je vám 16-náct, berete svět strašně lehkovážně a sebemenší problém je při nejmenším katastrofa pro “celý lidstvo” nebo aspoň vy to tak vnímáte. Každá známost je takový malý experiment, zkoušíte co potřebujete, co máte radi, co rádi děláte, taky zjišťujete jak moc se musíte nebo chcete pro toho druhýho obětovat a kolik sil vás to bude stát…

Když kouknu na sebe…..už jako malá jsme měla svoji vlastní ideologii o tom jaký by měl být ten můj princ…nejde to popsat slovy, ale VŽDYCKY jsme v tom měla jasno a nikdo mi to nemohl vyvrátit….vlastně já se ani nedala.Dalo by se říct, že už taky asi rok a půl experimentuju…..ze začátku se vám každý kluk zdá naprosto dokonalý….nevidíte sebemenší chybu. Je to prostě váš a ničí jiný zachránce před všedností každýho dne.vždycky ale příšel okamžik, kdy mi nějaký kouzelný skřítek otevřel oči a říkal: “To není on!”:o(( Koho by to nemrzelo….vždycky jsme takový chvilky děsně oplakávala. Slizičky a slizičky, málem jsme se v tom slaným moři utopila, a neexistoval nikdo kdo by mě zachránil. Teď s odstupem času přibližně dvou měsiců všechno vnímám nějak jinak, tak trošku dospěleji. Je 23. 2. 2003 a já mám pocit, že jsme ta nejšťastnější osoba na světě, každý by mi mohl to velikananáský štěstí závidět….mam i zvláštní pocit, že s kazdičkým dnem tak nějak dospívám, stárnu, moudřím….a už proto všechno vnímám úplně jinak než kdy jindy.

Už nejsme na nic sama….a věřte je to hrozně příjemný pocit, když víte, že existuje někdo, kdo vás má rád, utírá vám slzičky, když pláčete, obejme vás….a hlavně umí se s vámi smát a já neznam nic krásnějšího, než když se na mě někdo usměje a oto větší mám radost, když se na mě směje, člověk , kterýho strašně miluju.

Víte, když jsme psala první část tohodle pochybnýho doumentu, padal na mě celý svět…našla jsme osobu, o které jsme si s 16-ti letech myslela, že je ta pravá a nikdo mi ji nepřál, každý hledal chyby a spousty důvodů,aby mi to mohli rozmluvit a mě to bolelo, strašně mě to bolelo. Moje naivní představa byla, že mi každý bude přát spoustu štěsti, budou mě objímat a říkat : “Luci, tentokrát to vyjde , NEBUDEŠ mít zlomený srdce!” Tak moc jsme si to přála slyšet. Ale…..i nejlepší kamarádka se otočila svým způsobem zády. Jen jedna osoba mi věřila, přála mi to….můj “Velkej” bráška. Ten i když vlastně není se mnou byl moje největší podpora a já věřila těm jeho slovům, věřila jsme s výmu srdci a hlavně věřila jsme v sama sebe. Za pár dní už s tou svojí láskou budu slavit dvouměsíční výročí….a ti co mi to nepřáli, nebo tomu nevěřili mají smůlu a TEĎ by mi to všechno mohli jen závidět.......ale kdyby nás na tom světě nic nepřekvapilo, kdo ví, jesli by nás to tady bavilo, co myslíte? Jsme šťastná a to je snad ten nejhezčí dárek který můžu k 17-ti nám dostat.......


cvok
25. 02. 2003
Dát tip
uprimne, byt stasnou je ozaj to najlepsie, co sa ti moze stat... zivot je bicykel... k uvodu: So this is Christmas And what have you done Another year over And a new one just begun

Kandelabr
24. 02. 2003
Dát tip
Tak nějak jsem asi nepochopil co je cílem tohohle textu. Je to strašně nekompaktní, přeskakuješ, a sázíš to na papír (do počítače) jak tě napadne. Výsledek je poněkud matoucí. Hezké že se snažíš vyjádří své pocity, nicméně bys měla brát ohled i na lidi, kteří to budou číst a dám svému dílu nějakou formu. tohle je guláš. (a prosím, pozor na ty číslovky, pokud si nejsi jistá, napiš je raději slovy, 16-náct o opravdu ne...)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru