Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Texty písní

27. 02. 2003
2
0
1603
Autor
Gamine

Přečtěte, zamyslete se, zhodnoťte, napište kritiku a vlastní názor. Budu ráda

Nenapadlo vás takhle někdy, že ty písničky, který mají tak odrbaný melodie a debilní texty k nim, nejsou zas tak blbý? Jen si někdy zkuste představit, že ten text byste našli tady na Písmákovi, třeba u svýho oblíbenýho autora. Co byste mu na něj napsali, kdyby ta báseň jako písnička neexistovala? Jsou to vlastně někdy kvalitní básně, ale stupidní písně.
A stejně tak: přečtete si tady nějakou báseň, tady na Písmákovi, a řeknete si "Ta je ale stupidní" a pak si v kritikách od autora přečtete, že je to dílo třeba Ortena nebo Wolkera a vy ste ho neznali. Co si na to řeknete? Pravděpodobně tento experiment brzy vyzkouším, tak se připravte :-)

P.S. A zamyslete se nad tím, co jsem tady napsala. Aspoň trošku.


g_morr
17. 07. 2004
Dát tip
No... nevím, jestli tu ještě žiješ, al přesto ti povím, že pod většinu ortenů bych stejně napsal, že je to sračka. zmáknutá teda... ale stejně sračka.

g_morr
24. 07. 2003
Dát tip
tož, to se těším na experiment...

waldekke
28. 02. 2003
Dát tip
Píseň, aby byla úspěšná (zpívaná, když už ne prodávaná), asi musí být tak blbá, jak blbý je nejblbější člověk z davu, kterému je určena. :o) To bude asi obdobné s díly na Písmáku--při vší úctě. Totiž, stejně jaku všude jinde se tu dají zřejmě do jakékoli formy zabalit chytlavosti, které pak smečka dříve-pochválených pohvězdičkuje. To však určitě nevylučuje, že tady, jako zřejmě všude jinde, mohou být k nalezení i perly. Ať už pro toho kterého čtenáře v jeho momentálním rozpoložení, nebo pro celé lidstvo. W.*

Hester
27. 02. 2003
Dát tip
Mně to většinou přijde naopak. Že některý text sám o sobě by nevyzněl, ale ve spojení s tou správnou melodií a aranží je doplněný o další rozměr. Nemluvím tedy o těch úplně pitomých písních, kterých je spousta.

Zolo
27. 02. 2003
Dát tip
Písmák je amatérské literární umění a v tomto ohledu je zde velmi přijatelná i nedokonalost, se kterou svá díla uveřejňujeme. Nedá se celkem fundovaně mluvit na téma, které si nastínila, protože bysme pak museli vzít v úvahu i obecný princip zábavního průmyslu a to, kudy tečou peníze, tudy proteče (téměř) cokoliv. Kolik je tady výtečných autorů a kolik z nich skutečně bude jednou publikovat v míře v jaké by třeba chtěli ...? Proto taky třeba jsem radši na Písmákovi než u televize nebo rádia ... Protože se tady jeden nemusí divit, kolik stupidity potká ... a je to pohodové a svobodné a zajíémavé ... A taky se mě v televizi ani rádiu nezeptají tak jako Ty, co si o tom myslí, proto děkuji ;))) *!***

inari
27. 02. 2003
Dát tip
Souhlasím s Hesterem. Mně nepřijdou texty většiny písniček vůbec kvalitní ( jasně, že jsou výjimky), spíš mi připadají jako kupa klišé. A jenom hudba jim dodává trochu šmrncu..

Kandelabr
27. 02. 2003
Dát tip
nemyslím, že lze texty písní takhle paušalizovat. Je to příiš široké spektrum. ad ten tvůj experiment: to souvis s kultem jména. Lidé obtížně definujicí svůj názor se jednodušeji identifikují s člověkem než s jeho jednotlivými díly a všechny jeho věci pak automaticky považují za bezchybné. Jméno dělá divy (ale to není nic nového)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru