Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Hledám a nemohu najít

03. 03. 2003
1
0
621
Autor
Bezousek

 

  Každý jistě něco někdy hledal, proto se nesmí divit, že i já něco hledám. Hledám to již  rok a stále jsem to nenašel. Nehledám jen tak něco obyčejného, já totiž hledám myš. Úplně normální šedivou malou myš, která děsí své okolí. Nevím proč se jí lidé bojí? Přece ví, že myš je roztomilé stvoření, které nikomu neublíží. Určitě si myslíte, že jsem blázen. Kdo by nadělal tolik problémů pro nějakou myš?

  Stalo se to jednoho dne, kdy do mého velikého domu vběhla myš. Byla chudinka celá zmrzlá a hladová. Určitě se chtěla jen ohřát a najíst. Nechal jsem jí tedy chvíli být a čekal, až se vzpamatuje a odejde. Ona se ale schovala a dodnes nechce vyjít ven. Nedivím se jí, má teplo a jídlo. Kdyby bylo po mém, nechal bych ji ve svém domě, ale lidé, co tu bydlí se mnou, si stěžují a trpí hrůzou, že je v noci přepadne myš. Proto tu myš musím najít, ale nedaří se mi to. Je stále o krok přede mnou. Vyzkoušel jsem všechny triky, ale jako by je dobře znala a nenechá se nachytat. Každý den ji jdu po stopě a několikrát jsem již byl na dosah, ale vždy byla rychlejší. Nemyslete si, že neumím chytit myš, já už jsem jich ve svém životě chytil hodně, ale je zde jeden velký problém. V mém velkém domě je totiž 32 bytů a ta mrška se v nich schovává. Zkuste si prolézat po čtyřech 32 bytů a uvidíte, proč ji nemůžu najít, resp. chytit.

  Proto prosím každého, kdo má v hlavě dobrou myšlenku a chce ji dát svobodu, ať neváhá a pustí ji ke mně. Když tu myš najdu slibuji, že jí nic neudělám a budu s ní žít v míru. Mám však jednu podmínku a to tu, že ona nebude bydlet v mém domě.


Cafu
17. 03. 2003
Dát tip
příteli, toto jest Tvoje životní dílo. tos ani nepsal Ty, to psala Tvoje bezmyšlenkovitá hravost. tip na druhou = TIP :o) udělalo mi to radost, to znovu slyšet, po letech.. P.S. víte, od koho to je? ne? podepsán PM.. :o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru