Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zamysleme se

03. 03. 2003
0
0
710
Autor
Map

Tento text není leterárně na výši, ale jde o to že i tak malý tvořeček, jako je motýl má právo žít.

 

Zamysleme se

 

Motýlkové lehce přišpendlení k desce

barevnými  křidélky roztaženými do délky.

Jejich křehká těla probodána byla.

Však oni živí mají být a na loukách si krásně žít,

poletovat tam a sem, vždyť taky je jejich tahle zem.

 


Schwalbe
10. 03. 2003
Dát tip
Souhlasím. Je to úchylka - chytat motýly, brouky atd. a píchat si je do krabiček. Jednou jsem viděl obraz udělaný ze samých motýlů - muselo jich být hodně přes sto. Když jsem to viděl, bylo mi zle.

Gunhead
03. 03. 2003
Dát tip
Zajímal by mě tvůj názor na toto: V teple bytu se v zimě vylíhl motýl,lítání mu moc nešlo.Venku v mrazech a sněhu nepřežije, v bytě taky ne.Co s ním? Zabít jsem ho nechtěl (taky proč?) a bylo mi ho líto. Nakonec jsem ho vypustil z okna, ať si to s ním vyřídí příroda...

woai
03. 03. 2003
Dát tip
a nedal by se doma nějak krmit? ;-) máme takhle doma pavouka, možná ho někdy chytím a vystrčím ven, až bude teplej, zatím ho vídám jen občas, tak mi nevadí :-) ale až budou klíšťata, to si zase zavraždím... ty hážeme do ohně nebo polejváme septonexem (v posteli spadlé ze psa je fakt nerada...)

Map
03. 03. 2003
Dát tip
Jo klíšťata taky nějak nemusím,ale motýlů kteří nám rozveselí křásný letní den mi je líto. Gaunhead: Myslím že jsi udělal dobře :))(Proč to nenechat na přírodě?)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru