Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Já v Zeleném Peří II.

09. 03. 2003
1
0
1135
Autor
Naku

Zdravím Písmáky a Písmačky.

 

Jak někteří z Vás možná zaznamenali, asi před týdnem se zde objevila upoutávka na mojí vpravdě amatérskou sebe-prezentaci na éterických vlnách ČRo2. Mojí vinou (spíše vinou mojí mládím již ochablé paměti) jsem zde neuvedl potřebné časové údaje a tak mnohé z Vás ušetřil návalů duševní nestability pramenících z poslechu mých kreací. Jejich doplnění bylo stěží proveditelné, neb jsem se podivným rozmarem bohyně Fortuny ocitl na 14 dní na nemocničním lůžku (a zároveň tak některé z Vás ušetřil hrůzy svého zjevu v plánovaném živém vysoupení na prknech Damúzy)...

 

V odpovědi na několik málo ohlasů jsem se rozhodl uveřejnit záznam onoho rozhlasového neštěstí na Internetu ve formě souboru MP3.

 

 Než začnete stahovat tak ale pozor:

 

a) hledáte-li umělecké povznesení se nad marast všedního světa, hledejte jinde

b) hledáte-li gejzír humorných slovních obratů a vytříbených gagů, hledejte jinde

c) chcete-li slyšet moje vybroušené odpovědi na distingované otázky páně Kovaříka, nehledeje vůbec, nenajdete

d) hletáte-li vhodnou kulisu k uspání vašich ratolestí, odstraňte z jejich dosahu všechny ostré předměty (vidličky, nože, rohy nábytku...) a možná jste našli...

e) uvažujete-li o sebevraždě, račte stahovat...

 

Adresa je http://naku.chram.net/zeleneperi.mp3 a soubor má 11 MB.

 

Přeji příjemný poslech a nízkou frekvenci projevů duševních poruch během prezentace...

 

Naku


aRmida
11. 03. 2003
Dát tip
Škoda, že na to stahování nemám nervy. (Já)

Miroslawek
09. 03. 2003
Dát tip
Knížečka tato, před některým rokem v čas nebezpečenství, utíkání a skrývání se v vlasti ještě sluh Božích sepsaná, nyní teprv na světlo se dává; proto že nejedněm pobožným do rukou se dostavši, k utvrzení v Bohu stálé naděje platnou býti pomocí shledána jest. A zdaž vždycky, dokud na světě jsme, v nebezpečenství nejsme? zdali všudy, kudy chodíme, i na samých pobožnosti cestách mezi osídly nekráčíme? a to všickni bez výminky, i nejsvětější! Nebo zdali všickni svatí toho nepociťovali? Zdali sám Pán náš v našem těle na světě byv, nástrahami otáčín nebyl? Všechněm tedy vždycky a všudy o nějaký jistý a pevný základ bezpečnosti strany duše i těla starati se potřebí. Čemuž knížečka tato, pobožně z písem s. sebraná, poučí. V níž najdeš-li, čtenáři, zvláště z počátku, něco tvrdého a neobyčejného, buď v věcech neb slovích (jako dependencí, centrum, samosvojnost, jinudost, a jest-li co víc), na tom se nezastavuj; věci zvláštní zvláštními slovy musely se vypovědíti, kteráž však i vysvětlena sou dostatečně, i o maličké jim přivyknutí činiti jest; porozumíš potom, že se o věcech těch zvláštních jinák nemůž jadrněji mluviti, jako tak. Bůh dejž toho srdcím dobrým dobře užiti pro slávu svou, Amen. V Lešně Polském 16. Augusti 1633. (Jan Ámos Komenský)

Stát si za tím, čemu věříme, to chce velkou odvahu. (S. E. Andersonová)

Propadl jsem nerozumu - ale k tomu jste mě donutili vy! Vždyť já bych měl být doporučován od vás! (2K 12,11)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru