Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Chci koupit čas

18. 03. 2003
0
0
833
Autor
Qliph

Chci koupit čas

 

Obcházím zeď

židovského hřbitova,

děravou časem,

smrtí,

vstupem do synagogy.

 

Zarezlá brána

z kovaných růží

bez trnů

krajkuje černý stín

pod lampou,

jíž k sedmi ramenům

čtyři chybí…

 

Jak čas,

který život

nepřidá.

Projdu zdí

a položím kamínek

na neznámý hrob.

 

Chci koupit čas…


pope
04. 04. 2003
Dát tip
oliph: Vím o čem mluvíš, přesně to zažívám taky a asi skoro každej. A cos myslel tou poznámkou o hlubší kritice vážně nevím :( Ale v tom případě jsi měl teda připojit životopis, když to pochopí ten, kdo tě zná, a pak bys možná nemusel bejt rozladěnej... No ale nic ve zlým, chlape, mám jen teď takovou náladu, taxi to příště tak neber... :)

Qliph
04. 04. 2003
Dát tip
Nejsem rozladěnej, neboj, některý věci záměrně nejsou pro každýho (životopis by nepomohl :)))))) A ta poznámka o hlubší kritice? Čtvrým rokem studuju češtinu na VŠ a rozbory básní (básn. sbírek) dělám tak 2x do měsíce. Trošku něco jinýho. Ale to neni Tvůj error, jen mě nebaví "kritiky" typu "Dostalo mě to, tip." nebo "Líbí..." Hlubší kritika by měla analyzovat, komentovat, polemizovat... (ach ta studijní deformace) Jinak nic ve zlým :o)

Qliph
03. 04. 2003
Dát tip
pope: prvoplánový... nevim, když píšu (a to už asi tak 2 - 3 roky) většinou neplánuju, protože z toho vylezou strašlivý věci - mám na mysli opravdu průhledný rýmovánky bez myšlenky. Většina mých básní vychází z nějaké situace, momentky, zážitku (tj.REALITY) a vznikají tak nějak živelně - rozvíjením nějakého motivu. A ne všechny motivy, co Ti v životě "rozkopnou hlavu" musí být hluboký nebo hlubší... Nejde mi o umění pro umění, chci psát, co mě baví, ne líbivě. Píšu ze sebe a za sebe. Kdo chce pochopit hloubku, pochopí. Je tam, vždycky, jen schovaná, občas jen pro někoho (kdo mě zná)... Jo, a jen tak mimochodem, ce dneska (když píše každej, kdu udrží tužku) není otřepaná věc :o))))) Ale jestli to, co od Tebe čtu, je hlubší kritika, tak nevim...

pope
20. 03. 2003
Dát tip
Pokud chceš slyšet "hlubší kritiku": přijde mi to dost prvoplánový, "čas, který život nepřidá", "kamínek na neznámý hrob" atd. jsou dost otřepaný věci... ale určitě neklesej na mysli, snaž se hledat hlubší a míň okoukaný motivy a bude to určitě super...:)

beznávratu
18. 03. 2003
Dát tip
jó, taky znám ten židovský hřbitov, plný nenaplněných očekávání, mohyl smutku. Tam, ve dne, slunce zvláštně prosvítá.

Qliph
17. 03. 2003
Dát tip
avi

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru