Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

James Douglas Morrison2

26. 03. 2003
2
0
1053
Autor
Tláska

Opět se jedná o uvedení další básně z Jimovy tvorby uveřejněné v knize Divočina-ztracené texty Jima Morrisona.

Lidé potřebují kontakty

básníky, hrdiny, hvězdy,

vůdce

aby měl život řád.

Dětskou lodku v zářícím

slunci.

Plastikové vojáčky z drobných válek

v blátě. Hrady.

Obřady, divadlo, tance

( to kvůli potřebám kmene & vzpomínkám)

povolání k bohoslužbě, která je

sjednotí, návrat zpátky

i touhu po rodině &

ochranné kouzlo dětství


Bulbosaurus
05. 05. 2003
Dát tip
Ty škaredý Wopi, i kdyby byl server právně postižen, bude postižen server a ne ty!....navíc, jak můžeš vědět, že Tláska nemá schválení k publikování jeho děl od dědiců nebo jiných osob? Hmm? A třeba tam ty chyby dělá právě proto, aby se nejednalo o naprosto totožné básně jako v Morrisnově knize!

Rowenna
05. 05. 2003
Dát tip
Svatá prostoto. :-))

Tláska
11. 04. 2003
Dát tip
nin:Už jsem to opravila,spokojený?Překladatelem je:Ivan Ryčovský. Wopi,houba:Pokud chceš řešit autorská práva,měl/a bys vědět,že Frank Lisciandr se věnoval studiu více než 1600 stránek deníků,esejů,poznámek,povídek i básní z pozůstalosti.Z těchto básní vznikla kniha Divočina,ze které jsou tyto básně.Byl to sice jeho blízký přítel,ale také porušil autorská práva?Jak mohla ta kniha tedy vyjít,když Jimovo schválení neměl?Básně budu publikovat dál-účel nebyl téměř splněn.

Wopi
11. 04. 2003
Dát tip
Měl schválení jeho dědiců nebo jiných osob. Ty je nemáš. Opravdu budeš muset přestat se zveřejňováním cizí tvorby. 1) Tento server je určen pro publikaci vlastní tvorby. 2) Riskuješ právní postih pro celý server. Stačí ti toto vysvětlení?

Merle
11. 04. 2003
Dát tip
myslím, že wopi má pravdu

Já vím, že je tohle na pytel - i např. na videokazetách je na začátku nahrané upozornění, že to nesmíš promítat např. ve škole, že to nesmíš půjčovat, atd..., ale netušila jsem, že dokonce i tady, na Písmákovi, je to takové. :-(

Mě se to moc líbí - típek, a Wopi - proč ti tolik vadí, že to tu Tláska uvádí a co máš furt s těmi aut. právy???

Wopi
03. 04. 2003
Dát tip
to je těžký vysvětlovat, když to nevíš sama..: ale uveřejňovat cizí díla bez autorských práv je trestný čin a mohlo by to klidně vést i k zákazu serveru nemíním podporovat trestnou činnost a rizika pro tento server

To je fakt až tak vážné, Wopi???? Tak to jsem netušila - to by mě nenapadlo!

Wopi
03. 04. 2003
Dát tip
no, v zemi, kde chce autorský svaz velice tučné pokuty za to, že měla prodavačka lístků na prohlídku hradu ve své budce puštěný kazeťák, v zemi, kde se musel zrušit dobročinný koncert známé kapely, protože naprostá většina zisku by šla do jiných kapes, neboť (světe div se) kapela za hraní svých vlastních písniček by platila darmožroutům větší sumu, než by zbyla na účel dobročinného koncertu... v téhle zemi JE to vážné :-/ ale i bez tohoto stavu - vždyť jde o normální slušnost - autor textu je J.M., autor překladu bůhvíkdo (proč není uveden??)

Mathew
27. 03. 2003
Dát tip
tak nějak mě nenapadá jedinej důvod proč to uveřejňovat. Ten kdo má zájem si tu Divočinu pořídí ( jako třeba já ) a ten kdo nemá zájem prostě zájem nemá. A jeho básně podle mě nestojí za nic. Jediná věc kterou kdy Jim udělal je, že objevil nové možnosti dopravy - přišel s nápadem, že had je ekologičtější než auto. RIDE THE SNAKE !

Dionisos
26. 03. 2003
Dát tip
ikdyž má džbán jedno hrdlo a to zas jeden cíl

nin
26. 03. 2003
Dát tip
opět - když něco cituješ, měla bys uvést překladatele a měla bys to opisovat tak, jak to je v knize, tzn. s mezerama po čárkách a okolo & (kromě toho, že to tak má prostě bejt, se to blbě čte)

Wopi
26. 03. 2003
Dát tip
zaprvé: z jimovY tvorby za druhé: nemůžeš zde publikovat cizí tvorbu bez autorských práv Písmák je určen pro VLASTNÍ tvorbu! za třetí: nin má pravdu

houba
26. 03. 2003
Dát tip
i když mám Morrisona ráda, dnes dávám za pravdu nin a Wopimu

houba
26. 03. 2003
Dát tip
možná by bylo řešením, kdybys Morrisonovy básně, pokud je zde dál chceš publikovat, dávala do citátů

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru