Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Touha

26. 03. 2003
5
0
1836
Autor
toyenka

 

Probudila jsem se v katedrále snů. Touhou mi narostla křídla a já vzlétla až do síně pocitů  Života. Sladké vábení hvězdné oblohy ve mně rozehrálo smutné nokturno samoty. Má hvězdná Galaxie je tu právě teď. Tančím tou svou Galaxií, střevíčky poseté hvězdným prachem a v očích odlesky vzpomínek,  touhy.. Ovládá mě vůně divokého tymiánu a vzpomínky na zítřek.

Zašumělo to. Právě teď.. To jsem jen zkoušela pevnost svých nových křídel. Ráno jsem se narodila a večer umřu.. Do té doby chci všechno poznat. Slyšíš šumění? Jsou to jen má křídla. A má touha toužící po poznání..

Mimoděk jsem si  setřela ten hvězdný prach s čela, promnula lehce oči a zamrkala. Najednou jsi tu na chvíli stál, ale možná se mi to jen zazdálo. Odlesk krásné vzpomínky.. Tak jak to bylo? Letmý dotyk tvých horkých rtů rozpoutal peklo vášnivého flamenga v mém nitru. S lehkostí tančím modrým šerem Galaxie a konečky prstů se snažím dotknout třpytu hvězd. Stříbrošedé přítmí mrazivého nekonečna. Myšlenky jsou jen fluidum pulsující v těchto galaktických prostorách.. Chci objevit krásu ledové země, její půvaby, něžnosti i zrádnosti, protože každá lákavá krása v sobě skrývá nějakou tajemnost. Možná, že i destrukci!

 Jen tak pohozeného, zatoulaného ledového krystalu se  dotkl tajemný sluneční paprsek.. Rodící se křišťálová fontána skotačících krůpějí vykouzlila mlžný opálový obláček. Zastavila jsem se uprostřed svého tance a přiblížila nesměle ukazováček k vábivé tříšti mlhoviny. Mlha opálu mě obestoupila a já v ní nyní bloudím. Sama.. Podáš mi ruku? Kde jsi? Možná ti ale právě popadaly do očí barevné šupinky motýlích křídel. Víš, oči.. Umějí říkat víc než ústa slovy. Jen se vyznat v řeči očí.. Odečítat pocity z pohledů, nevyslovená slova. Chtěla bych v tvých očích číst a najít v nich tvou odpověď:  „Tak přeci zkus, zda jsou tvá křídla dost pevná. A rozhodni se pro svůj let snů, někam, kam jsi chtěla, ale dosud to nešlo....“

 


Rozhodně to není fejeton. Ani kouskem. Je to lyricko-epický text, nutno říct, že docela povedený. Změň kategorii a bude to v pohodě.

Hergot chlape, tebe ty tvoje mořské vlnky trochu ošplouchly...

Rowenna
03. 04. 2003
Dát tip
******

Ve slunci na louce let poštolky chci s tebou sledovat. Kolem pasu tě držet a líbat. Ten dravec jsem já a ty jsi má holubice. Sdílet tvé pocity a lásku budu s tebou.

Pavka
31. 03. 2003
Dát tip
Jako všechno od Tebe se mi i tohle moc líbí.Je to krásný.Smekám před Tvojí fantazií.

toyenka
27. 03. 2003
Dát tip
Díky za radu.. budu přemýšlet, co s tím udělám...

toyenka
27. 03. 2003
Dát tip
Díky.. "něco" by se určitě našlo.. chceš něco jen pro tebe? Poslouchej.... očaroval mě let poštolky, kroužící ostražitě ve výšce.. Stojím na jarní louce a cloním si ruce před slunečními paprsky.. Tuším jantarový odlesk v očích dravce a nemohu se od té podívané odtrhnout.. Vnímám ten majestát, hrdost, sílu, odvahu.. A krásu.. dokonalost.. Jsi tu? Chci se s tebou rozdělit o ten pocit z ranního letu poštolky ke slunci.. víš? Pojď a nenech mě tu s ní samotnou ..

BorisCvek
27. 03. 2003
Dát tip
První dva odstavce mne fakt oslovily.... A také pozor na to nabízení ňader a klínu :-). Nic proti! Jen každá příčina má své následky...

toyenka
27. 03. 2003
Dát tip
:o)) myslím, že máš jen ještě bujnější fantazii než já.. Musím se nad tou příčinou a následkem zamyslet... :o)

... tohle se třpy(i)tí a svým zvláštním způsobem žije... takhle hezky mě je, když se několik dnů po sobě toulám po horách. oni pak začínají mluvit v podobných obrazech ... znáš to ?!? ze stromu spadne list a ty máš pak na celý den vystaráno.... :-)

Nech se volně unášet vírem své touhy. Nabídni svůj žhavý klín a hebká ňadra muži, který se ti líbí.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru