Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Smíření

07. 04. 2003
4
0
566
Autor
drain

Chůze. Chůze, přerušovaná čvachtáním bot v kalužích. Chůze v dešti. Kapky vody stékají po rudých dredech a olizují tvář. Kompletně promočenej svetr. Všechno oblečení teď váží několik kilo. Nedokážeš zaostřit, proplouváš městem jako nic. Mijíš davy lidí a sou ti úplně ukradený. Na boku ti vrčí walkman, kolečka se otáčejí. A hlavou se ti line hudba. Akorát do nálady. Pohoda. Působí na tebe barvy. Odrazy lamp hrají v loužích. Z okapu pryští voda. Země ožívá. V krvi koluje thc. Návrat domů po klídku v čajovně. Vychutnáš si každej kousek vzduchu kterej se ti dostane do plic, každej kousek času kterej si pro sebe utrhneš, každej kousek života kterej ti byl darován. Zašmátráš v kapse a vytáhneš cigaretu. Zaměstnáš rty. Škrtneš sirku a náhlá záře tě oslní tak že přivřeš oči. Natáhneš. Prostoupí tě nikotin, zahalíš se do kouře. Cejtíš tu chuť kousek za kouskem. Posloucháš hudbu. Nic tě nemůže vyvést z rovnováhy. Uvolníš se. Na chvíli se zamyslíš, že je ten svět krásnej. Kapky padající z hlubin korun stromů, nádherně navlhlá kůra, kanály ucpané odpadky. Lidi. Lidi. Teď si jich teprv všimnes. Úžasná pestrost. Světový mír. Mír v duši. Mír v těle.
drain
21. 04. 2003
Dát tip
jéžiš... ty mi mluvíš z duše (...nečekaně) ;}

Taky mám ráda, když padá voda. Vlastně mám ráda vodu i když nepoadá :-)))taky mám ráda THC v krvi :-))) a vůbec i hudbu do uší miluju, prostě tohle je nálada, který rozumim beze zbytku :-)*

StvN
08. 04. 2003
Dát tip
- na smíření a mír v duši mám jinej recept - líbí se mi tvůj popis, věci, kterých si všímáš - to je už druhá věc o vodě, má to něco společnýho s povodněma?

drain
08. 04. 2003
Dát tip
:) prostě mám jenom rád déšť, líbí se mi jak umí smýt a sklidit spoustu věcí a jiné nechat napospas světu a tím je zvýraznit

StvN
08. 04. 2003
Dát tip
- dest je dobrej, kdyz na sobe nic nemas - a osobne mam radeji dest letni, nez ten podzimni, brr

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru