Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Životní příběh

10. 04. 2003
5
0
1656

Jednou jsem dostal zajímavou otázku \"Který seriál na světě, je nejlepší?\" -A tohle je mou odpovědí:

"Každým dnem píšeme scénář pro každou další epizodu, ze seriálu život. A občas se i podílíme na námětu pro pozdější pokračování tohoto díla. Díla scénáristy, jenž se snaží prosadit ve studiu, mezi mnohými dalšími autory lidských životů. Avšak Bohu žel, není to snadné, když každý píše totéž téma, o zrození a radosti, o vývoji a snad i úspěchu, o lásce a i o dětech, ústrku a o boji, tragédii a o smrti. Jedno víme jistě, můžeme být od určitého věku vlastnímy režiséry, herci i skladately znělky, ale jednou, dříve či později, příjde produkční a udělá nám čáru přes rospočet. Nám v tu chvíli, dojde chuť psát, i myšlenky se přestanou sypat a my náhle ukončíme příběh."
Mám dobrý vztah k literatuře, proto rád občas něco napíšu (v lepším případě, jinak škrábu) ale vzhledem že jsem měl až do devítky z češtiny:"5444544454445444544454445444544454445" tak do žase nény tak žbadný, nne?

Albireo
18. 07. 2003
Dát tip
"Bohu žel" nebo i "žel Bohu" se to kdysi psávalo, takže to není chyba, ale archaismus. "Vlastnímy" a "rospočet" jsou ovšem hrozné hrubky. Pokoušet se o literaturu a neumět mateřštinu, to je jako chtít stavět dům a nevědět, co je to malta a vodováha. I sebelepší myšlenku to totálně shodí. Což je i případ tohoto zamyšlení, které má něco do sebe.

No, dílek máš opravdu hodně (a koukám, že i požehnaně čtenářů, kritik a tipů), ale kvůli tomu je přece nemaž, jsou tu i takoví, co mají třeba přes 300 dílek, vždyt' to přece nevadí, kolik jich máš - nebo ty to musíš mazat??? A neřekla bych, že tvoříš málo povídání pod dílkama - at' otevřu jakékoliv dílko, at' už náhodně, účelně či omylem, téměř vždy je u něj (přesněji pod ním ;)) tvůj komentářík... ;-D

fakt? Až tak? A já už teď skoro nic ani nečtu :-) Musim mazat, někdy sem vrznu něco, čim si nejsem jistá a po čase zjistim, že fakt děs, tak to smažu, to právě nechci, aby se někdy někdo musel brodit třema stovkama děsů, radši padesát dobrejch věcí :-)

Jo, jasně, chápu. Těma třema stovkama jsem ti chtěla jenom říct, že tu má někdo i mnohem víc dílek, tak že je 50 vpohodě, myslela jsem, že se ti to zdá hrozně moc (což teda je - opriti mně třeba ;)), tak proto je chceš mazat. Jsem ráda, že nejsem sama, kdo se občas mrkne na nějaké své dílko a prohlásí "No to je hrůza! Jak jsem to sem jen mohla dát??" ;-D

No neboj, nejsi sama :-))) A třista za tři roky je totéž, jako padesát za tři měsíce :-)

Hlavní je kvalita dílek, nikoliv kvantita. Navíc - už jsi vytvořila docela dost dílek! ;-D

A jé :-))))) Já to nemyslela na díla! Spíš na povídání pod nima :-))))) Už jsem těch děl vytvořila tolik, že je začínám mazat :-)))))

Souhlasím z Čekankou, produkčního načutnem, pošlem do háje (kapucína), a vyrazíme na Sluncem zalitý a květinama posetý palouček k zurčícímu potůčku u lesa, kde budeme meditovat o nesmrtelnosti chrousta a rokovat o předražených lístcích do kina...... Za zajímavý nápad Tip * , ovšem za ty hrubky pohlavek! ;-D

Jéje :-))))) To jsem ráda, že se mnou taky někdy někdo souhlasí, i když to tak dlouho trvalo :-)))))

No, já bych souhlasila i dřív, ale přečetla jsem si to až dnes... nicméně díky za tvou radost! ;-D PS: Nevadilo by ti, kdybych tě překřtila na cekanku ukecanou??? ;))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Nevadilo, nebylas by první, i když v poslední době už mi to tak nepíše :-) jsem nějaká z formy :-)

To je ve smyslu že to není nadávka či zaklení ale skutečné Bohu zželení.

Dejf
06. 06. 2003
Dát tip
Dobře napsané. TIP ... a taky jsem ještě nikdy neviděl "bohužel" napsané takhle: "Bohu žel" :-)))

Starr
04. 06. 2003
Dát tip
Líp bych to neřekla...*


mmmm... jó, vím na co asi narážíš...Rimmere?

Já to neukončim, nakopnu produkčního a pojedu dál na svý triko :-)*

Áda116
10. 04. 2003
Dát tip
Naprosto skvělá odpověď.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru