Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Plamen

15. 04. 2003
2
0
858
Autor
clovrdka

Nechávám se unášet davem cizích lidí, kteří mají nasazenou pokryteckou masku nezúčastněnosti. Jejich obličeje vyjadřují smířenost s dnešním dnem, který zapadá do typicky aprílového počasí. Jen pestrobarevné deštníky chránící své nositele před nepřízní sněhové přeháňky vyjadřují předzvěst něčeho vesele nového - zrození letošního jara.

 

Nevím, jestli mi na brýlích ulpěly sněhové vločky, co se snáší k zemi anebo to jsou mé slzy. Vím, že uvnitř mně cosi zemřelo. Cítím, že kdesi ve mně někdo zhasl ten plamínek naděje, co jsem v sobě živila svými city, které se zbortily jako hrad z písku. Těžko už vrátím to, čím jsem se nechala unést.

 

Chtělo by se mi říct, že dnešní den jako by z oka vypadl těm, co již dávno minuly. Nic nelze vzít zpět, nic nemůžeme prožít dvakrát. Jak smutná je představa, že mé prožitky jsou chudší o to bláznivé, ztřeštěné šílenství. Všechno mohlo být úplně jinak…

Poslouchám útržky písní, co se linou z rádií poklidných kaváren. Jak ráda bych se nechala přesvědčit o tom, abych se konečně řídila mottem „Let it be“. Melancholickou beatlesáckou písničku vystřídá ještě melancholičtější Enya. Zastavím se a na chvíli se zaposlouchám.

 

Připadám si jako Johanka z Arku - zatracená, nechaná napospas svému osudu, vláčená bahnem sobeckosti a neschopnosti mluvit o tom, proč nejsi upřímný tak, jak bys měl. Chtěla bych postavit most vedoucí z minulosti do lepší přítomnosti a ještě optimističtější budoucnosti.

 

11. 4. 2003


clovrdik
19. 05. 2003
Dát tip
tak tak .. nevstoupíš dvakrát do stejný řeky, stejně jako dvakrát nevypiješ stejný (černý :-)) ) pivo .. ale můžeš si dát jiný ve stejný hospodě a to je přece děsně pozitivní, ne ? :-)

StvN
15. 04. 2003
Dát tip
- docela procítěný, nějak se bojim k tomu cokoliv psát

fungus2
15. 04. 2003
Dát tip
hm. Hezky napsané.TIP

Danny
15. 04. 2003
Dát tip

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru