Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Mozaika

17. 04. 2003
1
0
1163
Autor
clovrdka

Snažím se vybavit si ty příjemné chvíle a složit si z nich pestrou mozaiku svého života. Čím víc se vzdaluji chvílím minulým, tím marněji si dávám dohromady ty povznášející chvilky naprosté blaženosti, které se ztratily tak rychle jako pára nad hrncem.

 

Jak těžké je zbavit se pošetilé myšlenky, že jsem byla ta jediná, která ti šla vstříc… V těch chvílích vzájemné, láskyplné oddanosti jsem věděla, že bych se mohla takhle vysoko v oblacích vznášet pořád. Proč mi osud tohle štěstí nedopřál? Čím jsem se provinila, že mi byl dán jen zlomek té dech beroucí slasti?! A kam mám vykřičet tu bezbrannou zoufalost a sklíčenost, co mi stahuje hrdlo?

 

Do stavu naprostého šílenství mě dovádí představa, že jsem se nechala jen tak pro nic za nic strhnout do víru nekontrolovatelného bláznovství a nemyslela na to, co by mohlo nastat. Pocit vnitřního naplnění snad vyšuměl s bouchnutím vchodových dveří a vykročením vstříc velkoměstu, kde se každý stará jen sám o sebe. Ve skutečnosti chvíle rozčarování přišla o něco později jako by s pocitem marnosti nad nedosněným a nedožitým snem.

 

Studené zapískání výpravčího na nádraží udávající povel k odjezdu vlaku udělalo tečku za nezdařenou etapou křehkého citu, co trval tak krátce a kterému nebylo dopřáno uzrát v podmínkách, ze kterých byl vytrhnut.

 

16. 4. 2003


clovrdka
23. 04. 2003
Dát tip
Teplice - Ústí nad Labem a zpět denodenně kromě víkendů:-)))

ashentree
23. 04. 2003
Dát tip
Tak to jsem nemohl být :-))))))))))))

clovrdka
22. 04. 2003
Dát tip
ashentree přesně tak :-))) sice tím, že denodenně dojíždím do školy vlakem a občas se mi to trochu zajídá, není od věci nějaká delší vlakocesta :-)))

ashentree
22. 04. 2003
Dát tip
Ted premyslim, kteroupak to trati jezdivas :-))))

:o))

ashentree
18. 04. 2003
Dát tip
Jeste bych dodal, ze tyhlety vlakovy dusevni zazitky jsou krasny mozna prave tou chvilkovosti ;) Mozna proto jezdim tak rad vlakem...Staci najit dobry kupe :-)

ashentree
17. 04. 2003
Dát tip
Tak tohle mi strasne moc neco pripomina, presne vim o cem mluvis...Hlavne to potopeni se do nejvetsich hlubin, ktere je snad jeste hlubsi v tom dosnivani nedosneneho snu...Jako by to pak bylo jeste intenzivnejsi...Nejradeji bych Ti poslal slunicko do duse, paprsky nadeje, ktera nikdy neumira, v tom uzasnem kolobehu zivota...Bezi dal...Zas bude krasne...A kdyz se podivas na tu krasnou cistou oblohu nad Tebou, najdes v ni stesti...Treba z ni padne do Tve naruce a usidli se na veky! *

clovrdka
17. 04. 2003
Dát tip
:-))) tak zlý to není.... jen občas přeháním:-)))

ashentree
17. 04. 2003
Dát tip
Tak to je dobře :))) Jen se mi vybavila jedna chvíle, kdy to bylo zlý se mnou, člověk má strach o druhý ;)

StvN
17. 04. 2003
Dát tip
- střípek, který byl tak trochu vytrhnut

clovrdik
17. 04. 2003
Dát tip
nóóójo, pocity nádraží a odjezdů a chvilkovejch blbnutí ... stejně je ale dobře, že ty vlaky JEZDĚJ .... :-)

Narvah
17. 04. 2003
Dát tip
to je o ničem

Plopez
17. 04. 2003
Dát tip
je pozoruhodný, že si čím dál víc lidí plete Písmák s deníčkem. Na druhou stranu i záchodový prkýnko je pozoruhodný.

StvN
17. 04. 2003
Dát tip
- Plop - zase ale nemůžeš říct přesně co Písmák je a co sem patří nebo nepatří

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru