Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nefotit! Nedotýkat se!

Výběr: Wopi
30. 04. 2003
13
1
1228
Autor
turandot

Znám psa se stínem žirafy. Nějakej malinkatej chlapeček mi nedávno řek'.."nic si z toho nedělej" a usmál se mezerou po vypadlym zubu. Znám psa se stínem žirafy. Cválající. Fakt.

Ve voliéře z notových osnov

pláčou tři kyklopi

očima pávů

(neslazenou kávu

do rukávu

kopřivu do klopy)

 

 

 

v platech od vajec

narovnané mýdlové bubliny

otlučené od hraní kuliček

z každé z nich

se vyklube citoslovce smíchu na čtyry

 

duha obsypaná vosami

z praku vystřelená bílá pilulka

jeden feudál na mostě mi hodil

korunu

prý si bez ní připadá mladší

(slunce-zrno ječné

sedmitečné)

 

tahle telefonní budka má otevřeno nonstop

za korunu si moc nepokecáš

tak jsem hodinu mlčela s hasičem

(lišajové v auře neonových zikuratů

zlaté stránky- pět karátů)

 

 

 

 


1 názor

Hezká náladovka, takový Prévert:-)

hermit
13. 08. 2003
Dát tip
bezva, tlesky:-)

aaaaaaaaaaa safra ! Jeden z největších rozporů mezi fyzičnem básníka a jeho básněmi, co jsem kdy viděl. Že on to za Tebe píše někdo jiný ?!?!? :))

ten prolog je výtečnej... Mám jednu otázku...kam na ty obrazy a spojení chodíš? Ne, neříkej mi to, jasně, ani bys mi to neřekla, ale pravdou je, že je to náááádhera! *

Armand
14. 05. 2003
Dát tip
turandot: "A k čemu to je? Když v nich nevyvolám, to co kvůli čemu sem to psala a ani se nedozvim, na co mysleli oni??" Proč by to mělo být "k něčemu"? K něčemu pro tebe? To určitě ne. K něčemu pro ty druhé - to bezpochyby. Ty přece nepotřebuješ vyzvídat pocity a obrazy! Pokud jsi je sama měla v době tvoření své poezie nebo obrazu, pak tvoje umění inspiruje jiné - zejména ty, kteří dokáží vnímat na podobné úrovni jako ty. To, že tomu tak opravdu je, je bez debat. To vědomí by mělo stačit. Je to jako vykonat dobrodinní nebo hrdinský čin, jehož svědkem (zdánlivě) nikdo nebyl. To nezmenšuje zásluhy, právě naopak. Slunce svítí i bez díků a chvalozpěvů. K básni: je krásná, je barevná a hřeje, i když smutní a tváří se rozladěně. Miluju podobné věci jako máš v prologu - "znám psa se stínem žirafy" - tomu říkám genialita :) (bezděčná nebo chtěná to je fuk)

turandot
14. 05. 2003
Dát tip
děkuju. Řeks to bezvadně. Už je to fajn. Tohlencto má na svědomí jedna osoba (mědvědovité rasy, vysokohorské medvědovité:-) Když rozebírá poezii, je mi mírně nevolno...a pak se to takhlenc odráží. Ale to zas ne, nechi to na ni schazovat. Děkuju. Jsem ráda, když mě někdo oblíkně znovu do mý kůže. Ale toho psa fakt znám. Ten stín už ztratil. Ale to neva. Taky znám holku, co za sebou vláčela to odpoledne černou krasobruslařku.

Armand
14. 05. 2003
Dát tip
:)

cup_of_tea
14. 05. 2003
Dát tip
turandot: jazz trochu hraju a malovat bych chtela umet :-) Porad neco chceme a nakonec zjistime, ze z toho co jsme byli puvodne zbylo pramalo... a na to pozor.

cup_of_tea
10. 05. 2003
Dát tip
turandot:sracka? To rozhodne ne. Ale starneme a to, co v nas asi byvalo, to nadseni a elan a zapaleni se proste vytraci a jsme proste skoro normalni lidi.. a to je docela hruza.

turandot
10. 05. 2003
Dát tip
Cup of tea: Nevim...myslim, že nestárnu. Fakt. Nebo spíš takhle...stárnu, ale nezestárnu. Ale to je fuk. Po včerejšim rozhovoru se Semínkem sem nabyla jistoty, že jestliže chci vyvolat v lidech konkrétní pocit a představy, tak tudy cesta nevede. Slovama to nejde a konkrétní bejt neumim. Miles Davis, co hraje místo na trubku na plameny. Jednoduchej obrázek, ve kterym je všechno. A v Utopii jazuu nic. Semínko píše výborně. Tečka. Ale je to pohopouhá setina toho, co vysloví, když maluje. Když sem nekonkrétní, v každym vyvolávaj moje slova jiný obrazy. Jo, je to fajn. Ale napíšou t, nebo jo líbí se mi to. Většina. Chtěla bych vidět to, co si při tom představovali, a neznám způsob, jak to z nich vylovit. Když čtou něco, o čem si myslej, že to je poezie, nic z těch představ neuvedou, protože se bojej, že to nepochopili. Je to pat. A k čemu to je? Když v nich nevyvolám, to co kvůli čemu sem to psala a ani se nedozvim, na co mysleli oni?? Proč! se jim to líbilo? Je to na .....pytel....?! Chtěla bych hrát jazz a malovat. Hm, jo. :-)

turandot
09. 05. 2003
Dát tip
Cup of tea: jo, máš pravdu, vidim to, slyšim to z jinejch zdrojů....Todlencto byla původně povídka. Udělala jsem z toho pouhej rejstřík pojmů a představ. Je to sračka. A štve mě, že to nikdo nepoznal nebo neřek. Nevim, asi toho nechám. Myslela sem, že nikdy nevystřízlivim, že to nikdy nevyčpí nebo jak se to řiká...Vystřízlivěla sem. A mám solidní kocovinu. (...jak včela ve vodě, jak moje svědomí, co zvrací v záchodě...-myslim že je to jinak, ale cejtim na zádech ty malý slepený křídla, tenký jak igeliťáky, průhledný a šustivý. Nedávno takový nebyly, sakra.)

Wopi
05. 05. 2003
Dát tip
moc fajn

Seregil
05. 05. 2003
Dát tip
Nádhera... 4/5...:-)

m11
04. 05. 2003
Dát tip
perfektní..........jako vždy.........perfektníííííííííííí T

guy
02. 05. 2003
Dát tip
Moc se mi to líbí ***

Kalim
01. 05. 2003
Dát tip
moc) - závislost duhy na ostružinách je až moc banální, oproti souvztažnostem asfaltu pod kroky a bublinami chladného nehýbajícího se vzduchu u země

des_te_meer
01. 05. 2003
Dát tip
moc pěkné *

cup_of_tea
01. 05. 2003
Dát tip
krasne... vlastne tomu vubec nerozumim a vadi mi ze mi tvoje dilka zacinaji srustat do jednoho celku s krasnymi obrazy, ale nesrozumitelne... ale libi*

libi se mi to TIP

blondýna
30. 04. 2003
Dát tip
*

Sanjuro
30. 04. 2003
Dát tip
Drogy jsou špatné, áááno ? (bylo to velice poutavé, líbí se mi lidi s velkou obrazotvorností:-)

Krel
30. 04. 2003
Dát tip
dobré..

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru