Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Hovno s rejží

02. 05. 2003
9
0
2404
Autor
Element

Ten příběh se skutečně stal a já jej líčím tak, jak mi byl vyprávěn mým známým. Tomášem aka Slávou.

 

Jedné letní noci Sláva s Milanem rozpůlili malý čtvereček papíru a od té doby se jejich vnitřní vesmíry zhroutily, aby se mohly znovu vystavět. Jinak.

V Milanovi ta noc odpálila náboj živočišnosti a zároveň ho zbavila všech zábran. Často může náhodný chodec vidět jít po ulici muže, jemuž z poklopce visí bimbající penis, kolegové od ponku uvykli pohledu na Milanovu řiť, jíž si schválně vystrčenu na ně – protahuje ocelovým kartáčem, dívky zase láká na sbírku svých plynů, nastřádaných v utěsněných lahvičkách, a s radostí jim dává přičichnout své “vůně”.

Sláva přeměnu, kterou prošel, nechává víceméně za zavřenými dveřmi svého bytu. Nezměnil ani tak své chování, jako spíš jídelníček.

Snad to nebylo to ráno, kdy se probudil po oné noci, možná to nepřišlo ještě ani v poledne – k obědu, ale v jeden moment Sláva pocítil chuť, nezvykle gurmánskou, chuť na vybranou specialitu, chuť na výkaly. Ten pocit neměl jen na jazyku, ale jak by se dalo čekat, byl provázen jemným šimráním v rozkroku. Zmaten svými pocity, neschopen ovládnout je, hnán nezkrotnou touhou, vědom si svého mládí a naprosto legitimní možnosti užívat si života, rozhodl se, že dá svému tělu co žádá.

Tou rajskou hudbou co zažene hlad po krásnu jeho srdce, mu bude symfonie jíž sám vdechne život, symfonie not jeho já, symfonie sraček.

Na ten večer čekal dlouhých dvaadvacet let. Rozžehl svíce, oblékl sváteční šat, a do kastrólu dal již předem připravený kousek ranní stolice. Spolu s předvařenou rýží “strýčka Bena” začal vše vařit na mírném ohni. Bytem se rozlil smrad – a kdyby byly vánoce, Sláva by si jistě zanotoval …tiše a ochotně hovno na plotně voní…” – jež mu okamžitě navodil pro něj nevídaně pevnou erekci. Ovládl se a obřadně dovařil své netradiční rizoto.

Sváteční servis čekal připraven na čistě prostřeném stole, plamen svíček ozařoval Slávovu vzrušením zkřivenou tvář. K tmavým masům se hodí kvalitní červená vína a Sláva nezapomněl ani na lahodný nápoj, kterým by požitek z večeře umocnil. Nemusel dlouho přemýšlet, co by se k jeho jídlu hodilo nejvíc. Namočil do plna láhev a odlil do křišťálové sklenice (přesto, že by asi stylovější byla zkumavka). Jistě ten večer nezůstane u jedné.

Před tím, než se pustil do hlavního – a jediného, i tak to bylo až moc - chodu, dal si doušek nažloutlé tekutiny. Chvíli ji válel na jazyku, nasával štiplavý odér, znalecky pokyvoval hlavou a pak si pro sebe řekl: “Ta píše”. Snad mohl pozvat Marii, pomyslel si, jistě by ji imponoval muž, který sám připraví večeři a podává ji při svíčkách u okna s výhledem na impozantní radniční věž svítící nocí. Zahnal romantické myšlenky, aby nevystydlo jeho dílo a pustil se do něj. Marii pozve jindy.

 

 


t

SilverArrow
05. 11. 2004
Dát tip
Napsano pravdepodobne po zhlednuti Salo aneb 120 dni že?

Humble
25. 07. 2003
Dát tip

Zly
16. 05. 2003
Dát tip
drs

ssaamm
06. 05. 2003
Dát tip
tip. Mě se to líbí. Hodně

chicoria
04. 05. 2003
Dát tip
Asi budu zvracet, ale ne, nebudu:-)

StvN
02. 05. 2003
Dát tip
- tohle je hodně na efekt a znechucení - nejsem si jistej, že by psaní nebo čtení takovýchhle věcí někam vedlo, možná do nějakýho ústavu

FLO
02. 05. 2003
Dát tip
Možná je to taková zkouška co kdo vydrží. No, píšeš dobře, atmosféru sem pocítila, ale ňák sem se nemohla stotožnit s hrdinou příběhu. A Marie - ta by musela být svatá, aby překročila práh jeho bytu :)

Cirilla
02. 05. 2003
Dát tip
hm... ty rozpůlený čtverečky, ty raděj nebra, ono se to s tím psychedelnem nesmí zas tak přehánět...

Cirri
02. 05. 2003
Dát tip
ble ... ale davam typ ... autor chcel cloveku zdvihnut zaludok a znechutit - poradilo sa ... ale s radostou to zatvorim.

Element
02. 05. 2003
Dát tip
Díky za kladné ohlasy, nebyl jsem si jistej, jak to vezmete. Tak jsem rád. A... nepsal jsem to jako zatěžkávací zkoušku. Jak jsem upozornil v Nekudovi - jsem svědkem lidské zvrácenosti. A jako svědek se držím povinnosti vypovědět úplnou pravdu. I když -nedělá mi to problém, přiznávám.

fungus2
02. 05. 2003
Dát tip
No díky své představivosti se mi udělalo poněkud nevolno, ale asi to bylo účelem povídky.

Áda116
02. 05. 2003
Dát tip
Po přečtění mě nenapadlo co bych pochválila v osbsahu. Akorát styl psaní celkem jde.

kassiope
02. 05. 2003
Dát tip
Můžu ti říct, že jsem se pěkně nasmála. Je to zase něco jinýho a to oceňuju. Je to dobře a vtipně napsaný. tip :o)

Máš neobyčejnej talent pro krásu češtiny, slohově se tomu nedá nic vytknout, bravůrně zpracováno. Téma nic moc, ale přesto typ za ten sloh, kterej jsem tu už dlouho neviděl! :o) TIP

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru