Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Středeční glosa 7. května 2003

07. 05. 2003
0
0
600
Autor
glosator

Středa, 7. května 2003

 

Náš slavný ministr Gross se snaží zaplatit čečencům jejich odchod zpátky domů peněz daňových poplatníků… K takovému problému vůbec nemělo dojít, kdyby naše slavná policie zakročila hned na hranicích. Určitě by si něco našla, aby nemusela čečence pustit přes hranice. Když to šlo zařídit proti irácké těhotné ženě s dítětem, tak by to určitě hravě šlo i pro ně. Proto bych tento odsun nechal zaplatit ministru Grossovi z jeho vlastní kapsy. Jako kdyby těch výdajů bylo málo v poslední době…

 

Ministr Sobotka pohrozil demisí, když řekl: „Pokud se mi nepodaří reformu prosadit, půjdu dělat něco smysluplnějšího“. Už aby šel opravdu dělat něco užitečnějšího pro sebe. Nic moc smysluplného v jeho úřadování na ministerstvu nevidím. Už jen, když se podívám na prohlubování schodku veřejných rozpočtů, plánované deficity státního rozpočtu a to, jak vypadá zadluženost našeho státu je jasným ukazatelem toho, že se mu moc nedaří. Socialistická vláda stejně nemá dostatek kreativních nápadů, aby naši ekonomice pomohla. Jen se podívejte na poslední vývoj ekonomiky v Německu, kde vládnou taky už nějaký ten rok socialisté. Taky to tam jde k šípku. Ale o tom jsem už mluvil dříve.

 

Dnes to bylo poprvé, kdy se na jednání o EU našich politických špiček objevil Miroslav Grebeníček. Je to hrozící jev, protože se zase komunisté dostávají na scénu. Václav Klaus se netajil tím, že bude zvát na hrad i komunisty, protože je to parlamentní strana (bohužel) jako každá jiná. Taky bodejť by nezval, když mu dali taky hlasy. A jak je vidět, Klausovi se daří být viděn v očích lidí jako lidový prezident oproti Havlovi. Jak by taky ne, když chce měnit postupně vozový park „českými“ škodovkami. No, ví asi jak na to. Je to diplomat na správném místě. Jeho popularita stoupá a už téměř dohnal i Stanislava Grosse. Ministr Tvrdík se stále drží třetí, ale z čeho mám velkou radost, že premiérovi preference klesají…Měl by se už vzpamatovat a jít do sebe, opustit funkci a nechat ji schopnějším lidem, Vždyť ČSSD je s jeho předsednictvím ve velmi špatné pozici. I když mám z toho vlastně radost, že se jim nedaří. Ani se není čemu divit, když se podíváte, jak vypadá vláda…

 

Dneska se klukům zase podařil skvělý kousek, mám z nich velkou radost a konečně se jim podařilo prolomit tu strašnou bilanci z posledních dvou let. Loni nás 2x na velkých turnajích vyřadili hned ve čtvrtfinále (olympijské hry a pak hned MS) a letos jsme jim to vrátili. Teď jedou pro změnu oni. Duda hrál jako beránek…asi dostal pěkný kartáč od Lenera a myslím, že svoje přihodili i hráči, protože s pětiminutovými tresty se toho vyhrávat na turnajích moc nedá, zvlášť v rozhodujících zápasech. Hejduk se prokázal ve skvělé formě a jeho gól, to byla nádherná trefa. Špačkova přihrávka napříč třetinou byla jako z učebnice… Ještě je třeba vyzdvihnout Vokouna. Jeho klid v brance je neuvěřitelný a to musí mužstvu hrozně pomáhat. V pátek Kanadu přejedem a pak už to bude hop nebo trop….

 

Mějte se krásně a užijte si volný den…

 

 

 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru