Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Páteční glosa, 9. května 2003

09. 05. 2003
1
0
598
Autor
glosator

9. 5. 2003

 

Spory okolo EU se začínají stávat noční můrou pro všechny vysoké představitele, kteří usilují o vstup naší republiky do evropských struktur. Naši vrcholní představitelé se nedokážou shodnout na tom, jak by mělo vypadat politické uspořádání příští „nové“ EU. Opět se na schůzi v Lánech rozhořel spor s ministrem zahraničí a prezidentem o jejich postojích k otázkám spojených s evropskou integrací. Aspoň se dohodli po dvou hodinách na společném „nedůležitém“ prohlášení, že podobné schůzky budou pokračovat. Moc dobrý signál před blížícím se referendem o vstupu do unie to pro naše občany není. Já si myslím, že bychom do unie měli vstoupit, protože nejsme na tom tak, abychom si mohli dovolit být izolováni od ostatních států. Nejsme na tom jako Švýcarsko, které je závislé jen na sobě. Ale myslím, že co se týče integrace, dočká se i Švýcarsko.

 

Ministryně školství a potažmo vláda má před sebou další „velmi důležitý“ úkol. Přepsat učebnice pro žáky, kteří se ve slabikáři dozvídají, že „máma málo solí a táta umí jezdit autem“. Vláda by se měla starat o důležitější věci, než přepisovat učebnice. Je to opravdu dobrý způsob, jak postavit ženy na stejnou úroveň mužů? No nevím. Nebude to zase nějaký precedens? A jsem hrozně zvědavý na to, co se bude dít, až se o svá práva přihlásí homosexuálové a lesbičky. A jiné skupiny.

 

            Václav Klaus se opět zmiňuje o milostech. Souhlasím s ním v jeho postojích. Je to opravdu jen vyjímečná věc, která by se měla používat jen vyjímečně. Hodně lidí před volbou prezidenta kalkulovalo s amnestií a dělali trestné činy, které se k amnestii vztahovali. A těžce se přepočítali. Je to tak správné. Minulý prezident, pan Václav Havel, s milostmi hazardoval až moc.   

 

Za našimi hráči do Finska dorazí dnes odpoledne manželky a přítelkyně hráčů. Je to dobrý tah našeho týmového vedení. Vždycky se to v poslední době vyplatilo a snad to bude dobře pro hráče i letos.

 

  Hezký zbytek dne…


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru