Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Univeržanka

12. 05. 2003
3
0
1506
Autor
Dubonovicz
 

jsi trochu univerzální typ

otcovy ozvěny a rtuti rej

chladná jak kalenej břit

 

jsi trochu univerzální typ

matčiny souzněny do očí lej

ostrá jak kalenej břit

 

jsi přímější než jsem já

ráno za ránem uniká

v rozlitém talíři

kreslím píšu nožem do mlíka


jsem trochu flanďáckej typ

s hlavou si plavou líni pod vodou

tupej a prázdnej v otcově stínu

 

jsem tak trochu osudovej typ

s nohama nahoru houpy hou

tichej a stálej v matčině klínu

 

jsi přímější než jsem já

ráno za ránem uniká

v rozlitém talíři

kreslím píšu nožem do mlíka


Dubonovicz
04. 11. 2003
Dát tip
ano :) jsem rybář :) a to s tím docela souvisí :))) jinak, tuhle píseň jsme hráli, ale momentálně je u ledu, čeká na nový kabátek ;)

Ute
03. 11. 2003
Dát tip
souzněny kreslím píšu nožem do mlíka - výborné! jako jiní mám problémy v psané básni ztrávit refrén, ale u písňového textu to najednou dostává jiný glanc - tak když se to čte nahlas je to příjemně rytmické s hlavou si plavou líni pod vodou - houpe to jak ukolébavka :) že ty jsi rybář :)) už to zpíváte?

Ute
03. 11. 2003
Dát tip
strávit pardon

vero
18. 07. 2003
Dát tip
vynikajúce obraty ...kreslím píšu nožem do mlíka... a i. *

Dubonovicz
19. 05. 2003
Dát tip
Radost: nemyslím že uzávorkovaný refrén který se dvakrát opakuje je v písni klišé... rozumím tomu, když je celá píseň o jednom dvojverší, ale řekl bych, že tady je "informací" dost... písňovej text není to samý jako báseň, zvlášť v rockový muzice... je potřeba vzít trochu v úvahu, že tví posluchači musí vstřebat během určitého časového období kvantum informací a vzhledem k našim celkem obsáhlým textům se často potýkám spíš s opačným extrémem... Lu_Po + Ufo_Tofu : jednak viz výše uvedené, a co se týká angličtiny, není to kvůli nedostatku nápadů, ale prostě z jednoduchého důvodu, mě se to tak líbí ;) dřív jsem skládal texty jen v angličtině, ale přešel jsem do češtiny, možná časem odpadnou i tyto fragmenty (i když chápu, že to někomu jako nedostatek nápadů nebo "pokus o lepší ksicht" může připadat... )další věc k těm anglickým dovětkům, hodně záleží na muzice... pro relevantní zhodnocení "stupidity" jak píšeš... v každém případě díky za vaše názory

UfoTofu
14. 05. 2003
Dát tip
Musim říct, že tenhle text je jeden z mála, který mě zaujaly. Ale eště by to chtělo něco vylepšit, třeba častý opakování veršů a tak. To zní, jako kdybys už neměl žádnej nápad.

Lu_Po
13. 05. 2003
Dát tip
nemám rád lidi co se snaží cpát do textů anglickej verš, aby to znělo líp, nebo proto, že je to snažší, než český rýmy ....... ...... vůbec to neni rockovější .... ale stupidnější určitě

tak todle me zasahlo. Je to fakt VYBORNY. mas muj *

Radost
12. 05. 2003
Dát tip
neopakované části se mi líbí hodně, ale věci, které staví tento text jako písňový mi neladí... mám na mysli uzávorkované refrény /i když mnozí o tomto popíší stohy/, přesto takové vyjádření míří někam ke klišé (žena nůž a muž... už?) zato "souzněny" a psaní nožem do mlíka je supr.... dokážu si to představit jako písňový text, to jo :-))

Radost
12. 05. 2003
Dát tip
jakože zvuková stránka při čtení nahlas...*

Albireo
12. 05. 2003
Dát tip
Skvělé!*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru